Ваня от Бургас спаси живот с помощта на приложение

Само 2 часа след като беше получен сигнал в безплатното приложение Civi за коте, което не може да слезе от високо дърво, от Пожарна безопасност – Бургас се отзоваха и го спасиха. Така Ваня, която подаде сигнала, подари живот на едно безпомощно животинче.

коте, качено на дърво е спасено в бургас

След повече от 2 дни, прекарани на дръвото, котето бе свалено

След 2 дни на дървото котето е със спасен живот

Сигнал за коте, качено на високо дърво в ж.к. Зорница, град Бургас , беше получен в безплатното приложение Civi тази сутрин от Ваня. Тя е забелязала малкото коте още в неделя (07/01). То е било на около 5 – 6 метра височина на дърво, намиращо се до трафопоста до подлеза в ж.к. Зорница, срещу блок 21. Ваня чува, че животинчето плаче жално, защото не може да слезе само. Обажда се два пъти на 112 и веднъж в Община Бургас, но и от двете страни няма никаква реакция. Така котето прекарва цели два дни на дървото гладно и уплашено. Животът му е застрашен. Днес сутринта то все още е там и тогава Ваня решава да се обърне за помощ към Civi. Само 2 часа след като сигналът беше получен, обработен от контактния център на приложението и изпратен към институцията, отговорна за разрешаване на проблема, животното бе свалено от дървото. Благодарим на Ваня за това, че е граждански отговорна и спаси един живот! Благодарим и на Пожарна безопасност – Бургас, че се отзоваха бързо и реагираха адекватно и ефективно!

Civi ти помага да решиш своя проблем

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Коментарите са затворени.