Велико Търново ще има нов болничен корпус към МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“

На 7 декември беше направена първата копка на новия корпус на болницата „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Той ще бъде на стойност 4,5 млн. лева.  А реалният му строеж ще стартира най-рано през февруари 2018 година.

 

първа копка на нов корпус към болницата д-р Стефан Черкезов във Велико Търново

Кадър от церемонията по първата копка за новия корпус към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново

В новия корпус ще бъдат преместени всички отделения, които последните 50 години се помещаваха в Стара болница. Това ще спести на лечебното заведение разходи в размер на 400 000 лв., които ще бъдат използвани за закупуването на нова модерна техника, както и за специализация на персонала на болницата.

Първа копка за нов корпус в болница във Велико Търново

Церемонията за първата копка бе уважена от заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова, областния управител проф. Любомира Попова, кмета на Велико Търново Даниел Панов, градоначалниците на останалите общини в областта, директори на здравни заведения и институции, лекари и общественици. Първата копка направи директора на болницата д-р Стефан Филев.

В търновската болница в последната година са лекувани 20 125 болни, което е с близо 1500 пациенти повече от предходната година. В нея работят 136 лекари, а в момента специализират трима души.

Източник: в. Борба

Няма коментари