Търново ще бъде блокирано цялата година!

За последните два месеца през мобилното приложение за сигнали – Civi бяха получени над 500 сигнала във Велико Търново, като голяма част от тях бях за разбити тротоари и улички. Сигналите от граждани на Търново бяха обработени от общината, като в края на годината бяха извършени няколко ремонта, както на квартални улички, така и на централни булеварди.

Като отговор на някой от проблемите в мобилното приложение Civi, кметът на града Даниел Панов обеща, че през 2018г. ще започнат ремонти по голамя част от сигналите.

Карта на със сигналите на  мобилното приложение Civi за Велико Търново

 Предстоящи ремонти

Повече от 30 основни и второстепенни улици ще бъдат ремонтирани, включително Самоводската чаршия, един от първите площади на Велико Търново – „Съединение“, панорамни площадки, кътове за отдих, тротоари и настилки. В момента се работи по протежението на цялата ул. „Стефан Стамболов“, за която бяха подадени десетки сигнали в Civi. Вече започнаха основните строителни работи и в цялата градска зона, източно от Централна поща, квартал „Варуша“, както и старата част на и около ул. „Ген.Гурко“.

Нов облик на старинния площад „Съединение“.

Пълен ремонт предстои през следващите месеци  за един от първите площади на Велико Търново – „Съединение“. Планирано е разширение и много по-удобен достъп към него. Паралелно с това ще се възстанови и някогашната чешма и ще се постави ефектно художествено осветление, което ще подчертава околните сгради. Открива се и се разчиства, обраслата с растителност в момента, мемориална стена и се правят нови алеи и подходи.

Зони за отдих за малки и големи се създават в Стария град.

Вибропресовани павета са предвидени за тротоарите по улиците, отвеждащи от площад „Майка България“ в посока Царевец. Настилките на „Независимост“, „Ст. Стамболов“, „Велчо Джамджията“ и „Иван Вазов“ са в добро състояние, но тротоарите са правени на парче, а плочите са подменяни наскоро единствено пред магазините, констатират проектантите и предвиждат от край до край плочките да се подменят и станат абсолютно еднакви.

Пренарежда се и паважът по живописните старинни улички.

Пренареждат се паветата, след като се оправи основата, по автентичните улици „Йордан Инджето“, „Христо Иванов – Войводата“, „Драгоман“, „Поборническа“, „Медникарска“, „Колю Гайтанджията“ и др. около Самоводската чаршия и кв. „Варуша“. С каменни плочи се застилат тротоарите и се оформя отводнителна система.

Пълен ремонт предстои и за Самоводската чаршия.

Създават се и ниши за съдове за смет, съществуващите паркинги се оформят с цветни камъни, а в празните пространства се оформят нови. Обновление е планирано и за няколкото улици, които са разположени на стъпала в околността. Съществена част на проекта са и двете панорамни площадки, които се намират в съседство на ул. „Стефан Стамболов“. Те се оформят като кътове за отдих с пейки и богато озеленяване.

По план всички ремонти трябва да приключат до края на 2018

Коментарите са затворени.