Вижте кои улици в Търново ще бъдат ремонтирани след сигнали в Civi

Във Велико Търново започна възстановяване на улични настилки, засегнати след дъждовете и снеговалежите през декември и януари. След множество подадени до общината сигнали чрез безплатното мобилно приложение Civi бе сформирана работна група, която огледа проблемните места.

частичен ремонт на улици в търново след дъждовете заради сигнали от граждани

Един от сигналите в Civi е за този „лунен пейзаж“ на ул. Опълченска

След края за зимата ремонти ще има и в цяло Търново

През последните няколко месеца в Civi бяха получени стотици сигнали за дупки и разрушена пътна настилка в Старата столица. Дъждовете и снеговалежите превърнаха дупките в кални басейни и принудиха гражданите да заложат на гумените ботуши. Сигналите събраха голяма гражданска подкрепа и бяха обработени и входирани в община Велико Търново с нужната легална обосновка. Проблемните места вече са огледани и предстои да бъдат отремонтирани. Предвид невъзможността на асфалтовите бази да работят през зимния сезон, за частичните ремонти на настилките ще бъде използвана студена смес. Вече са възстановени нарушения по пътните платна на улиците „Толедо“ – край Средно училище „Емилиян Станев“, както и на ул. „Проф. Асен Златаров“ – в района на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. Предстои същото да се случи и в квартал „Зона В“, възстановени ще бъдат също капаците на шахти по бул. „България“ и ул. „Стоян Коледаров“. След края на зимния сезон и след отварянето на асфалтовите бази предстоят частични ремонти на уличните настилки в целия град.

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Източник: Дарик  

Няма коментари