Вижте кои улици ще се ремонтират в Бургас (СПИСЪК)

Бургас  ще работи с голям бюджет през 2018 г. Проектът с макрорамка от малко над 300 млн. лв., бе представен официално от Община Бургас. Частта, от бюджета, която е отделена за строителство и инфраструктура ще помогне на община Бургас да откликне на сигналите на гражданите през мобилното приложение за жалбиCivi и да успее да отреагира навреме и качествено на желанията на гражданите. Безплатното мобилно приложение за сигнали и жалби стартира в Бургас през началото на януари, като оттогава вече десетки граждани успяха да изпратят сигнали за своите квартали (виж как да пуснеш сигнал тук).

Ремонти в Бургас от Civi

Къде ще са ремонтите?

– До лятото на 2018 г. ще бъде напълно обновена улица „Богориди“, както и няколко от по- малките улици, перпендикулярни на нея, между които улиците Лермонтов“ и  „Фотинов“, „Възраждане“, „Отец Паисий“, „Шипка“, „Успенска“, „Гео Милев“, „Иларион Макариополски“, „Граф Игнатиев“.

– Продължава програма за изграждане и ремонт на спортни и детски площадки на територията на цялата община.

– Продължават дейностите по укрепване на свлачището в кв. Сарафово. Финализирането им ще даде възможност за реализирането на последния етап от доизграждането на пешеходна крайморска алея /велоалея/ между Бургас и квартал Сарафово.

– През 2018 г. ще бъде изцяло обновено уличното осветление в комплекс „Изгрев“. Ще стартира подготовката на проекти за ново улично осветление и за останалите комплекси. 

Кой квартални улички?  

Предвидена е цялостна реконструкция на улица „Струга“ и цялостен ремонт на I- ви етап от ул. „Димитър Димов“.

Ще бъде стартирано с II- ри етап от изграждане на улица в районен център Меден рудник, както и изграждането на нова подпорна стена, която да укрепи района до т.нар. небостъргач в „Меден рудник“ – с паркинг и обслужваща улица.

Ще бъдат ремонтирани настилки в квартал Банево и ще бъдат приключени ремонтите на ул. „Ангел Димитров“ и ул. „Брацигово“ в кв. Сарафово.

Очаква се ремонт на улицата зад „Лайф хоститал“ в к-с „Изгрев“ и ремонт на ул. „Мария Луиза“ и ул. „Пробуда“.

А паркинги? 

– В к-с „Възраждане“ ще бъдат осигурени над 100 нови паркоместа до булевард „Мария Луиза“.

– Изграждане на нови 50 паркоместа в улиците перпендикулярни на ул. Фердинандова.

– Изграждане на нови паркинги до бл. 16 и бл. 19 в к-с „Лазур“.

– Изграждане на нови паркинги до бл. 71 и бл. 72 к-с Лазур.

– Изграждане на нови паркоместа до бл. 17,бл. 18, бл. 119 в к-с „Славейков“.

– Изграждане на паркинг зад Химическия техникум в к-с „Изгрев“.

4 коментара

 • Живко Стоянов

  Здравейте, мисля,че е крайно наложително да изградите зелена вълна на светофарите по главните булеварди. Освен това по бул. Демокрация и Ст. Стамболов липсват шахти за оттичане на дъждовната вода, при което се наводняват и те и тротоарите около тях. Улица 24-и Пехотен полк се нуждае от разширение на пътните платна или намаляване на височината на огромния бордюр от страната на Морската градина около,който асфалтът е положен некачествено и разбит и е представлява опасност и невъзможност за нормално придвижване в тази лента .

 • Николай Добрев

  Здравейте !

 • Николай Добрев

  Здравейте ! А някой от ВАС ходил ли е до квартал ЛОЗОВО да разгледа и да осети там пътната настилка как е ??? Квартал ЛОЗОВО е на 5 минути с автомобил,разгледайте.На 10 минути с велосипед, НО ВЕЛО АЛЕИ ЛИПСВАТ А вело алеи до кварталите ЛОЗОВО и ДОЛНО ЕЗЕРОВО няма ли да има ??? На няколко пъти в предаването на живо ,, Питай кмета “ по Канал 0 задавах въпроса на господин кмета и не получавам адекватен отговор.Големи квартали като ЛОЗОВО И ДОЛНО ЕЗЕРОВО останаха без вело алеи.Толкова ли е сложен проекта или може би стотиците милиони не стигнаха за проекти до двата големи квартала???

 • Дянков

  От както е започнал ремонта на ул Лермонтов е нещо ужасно..?вибрации на валяк събарят мазилките и чупят ветрините