Внимание! Капани за деца и животни в Бургас

Жителка на Бургас сигнализира в мобилното приложение за сигнали от граждани – Civi за поставени опасни метални капани в района на ж.к. Меден Рудник. Поставени са точно до Била, където минават множество хора с домашни любимци и малки деца. Малко коте е последната жертва на капана, а малко дете се е разминало на косъм.

 

метален капан за животни в меден рудник до била в бургас

Така изглежда затвореният капан

Метални капани и храна, напоена с антифриз застрашават животните

След като Марияна подаде сигнала за опасните капани, в приложението бързо се разви дискусия. От нея става ясно, че освен малко коте, в капана е било на път да стъпи и малко дете. За щастие то е било със своята майка, която го е дръпнала в последния момент. Капаните са метални и големи, което ги прави изключително опасни дори и за по-големи кучета и котки. Районът около верига магазини Била в ж.к. Меден Рудник е оживен и ежедневно оттам минава голям поток от хора със своите домашни любимци и малки деца. Наскоро в мобилното приложение – Civi  бяха получени сигнали и за храна, напоена с антифриз, който е сигурна отрова за котки и кучета. За съжаление жителите на морския град трябва да са под постоянен стрес, докато разхождат своите домашни любимци. Призоваваме ги да са особено внимателни и да разпространят информацията, за да се избегнат инциденти.

Civi ти помага да се справиш с твоя проблем

Сигналът на Марияна събра голяма подкрепа и предизвика дискусия. Той е обработен от Контактния център на приложението и ще бъде входиран към отговорните институции в най-кратък срок, за да бъде разрешен този опасен проблем. Можеш да подкрепиш сигнала, за да му придадеш още по-голяма тежест и така да помогнеш за по-бързото му разрешаване. Ако и ти искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен. И помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари