Във Велико Търново ремонтират стъпала и стълбищни улици

Във Велико Търново продължават ремонтите на стъпала и стълбищни улици, а серия сигнали в Мобилното приложение Civi за важни пешеходни отсечки в лошо състояние, допринесоха за това. Разрушените стъпала в града станаха повод и за дискусия на последното заседание на общинския съвет. От кметството информираха, че строителните дейности вече са започнали по пешеходния участък на улица „Рафаел Михайлов“ /до зелената арка на ул. „Независимост“/.

Предстои обновяване и на стълбищната улица „Еделвайс“ – в участъка край Европейския център. Средствата са осигурени по инвестиционната програма на общината. Ремонтните дейности включват както подмяна на тротоарната настилка на стъпалата и площадките, така и реконструкция на парапетите.

Кои стъпала ще се правят още?

За 2018 година са планувани ремонтни дейности на пешеходната зона на ул. „Хан Крум“, на стъпалата между улиците „Пейо Яворов“ и „Алеко Константинов“ и на други участъци.
85 000 лева са вложени в ремонтите на стълбища през 2017 година. Обновени бяха улиците „Мургаш“ /в участъка между ул. „Зеленка“ и ул. „Панорамна“/, „Мария Кирова“, пешеходният участък на отсечката „Константин Кисимов“ /над Изложбени зали „Рафаел Михайлов“/ и др.

опасни стълби велико търново

В града, който е и магнит за туристи има доста проблематични стъпала и стълбищни улици

Гласът на великотърновци

Серия сигнали чрез Civi до Общината за лошата инфраструктура в пешеходните участъци и основно – за стъпала, направиха великотърновци. Grigor алармира за опасните стълбища  на ул. „Мир“, която е един от главните подходи към Централния пазар и широкия център на града. 13 човека са подкрепили сигнала му за много кратък период, което също е важно за разрешаването на случаите. За опасните стълби от ул. „Козлодуй“ към Автогара „Юг“, данни и снимков материал даде и Димитър. Отсечката също е една от най-масово използваните от придвижващи се жители и гости на града към главната автогара, намиращата се в близост железопътна гара, както и множество институции, включително Дирекция „Бюро по труда“. Неговият сигнал пък има 17 подкрепи. “ Ул ,,Янтра”  е без стъпала…в центъра на града. От 3 години общината няма средства за ремонт“, сигнализира и Грета. Отсечката е основна към старинната ул. „Гурко“ и покрива един от основните туристически маршрути във Велико Търново в старата градска част.

Стълбище на улица “Акация” в Търново – почистено след сигнал в Civi

Няма коментари