Във Велико Търново чакат Коледа през февруари!?

Коледна украса все още свети и краси Велико Търново независимо, че вече  е февруари. На доста места в града все още не са премахнати топките, висулките, свещичките и гирляндите, но… всичко е точно! За този абсурд в мобилното приложение Civi бе получен сигнал от Севкан. Той алармира , че в местния квартал „Чолаковци“ на ул. „Дълга лъка“ 18 Коледа 2017  още не е дошла и всички с нетърпения я чакат –  или поне така личи от украсата и празничното осветление, което все още грее  и напомня за светлия празник, а общинските сметки за ел. енергия набъбват.

Коледна украса през пролетта във Велико Търново

Доста необичайно е коледната украса да стои до пролетта

Цяла година – Нова година, а великотърновци плащат украсата и осветлението с данъците си. Вероятно  от кметството планират да не изразходват ресурси за свалянето на миналогодишната украса, а да я оставят и за следващата  Коледа, коментират в болярския град. Сигналът за необичайната коледна украса, която стои независимо, че пролетта наближава е обработен в Контактния център на Civi. Трябва да се има предвид, че по закон общината разполага с 30 дни, в които да отговори какви мерки ще бъдат предприети за решаването на проблема. В много случаи общината реагира и в по-кратки срокове на  сигнали, като действия се предприемат и преди официален писмен отговор.

Миналогодишната коледна украса в

града бе поставена през октомври

От кметството обявиха, че само в общинския център има почти 1000 осветителни тела с коледна тематика, които бяха поставени и захранени с ел. енергия миналия октомври. Идеята на украсата бе жителите и гостите на града да получат прекрасно коледно настроение. За това допринесе и  добрата празнична програма, която приключи в нощта на 31-ви срещу 1-ви. Коледа2017-та мина, но вече втори месец спомените от нея остават под формата на украса.

Монтиране коледна украса във Велико Търново

 

 

Коментарите са затворени.