В Добрич подменят люлки и катерушки

8  комбинирани детски съоръжения за игра са монтирани  в дворовете на 4  детски ясли в Добрич, информираха за Civi от Общината. Красивите и обезопасени люлки и катерушки са поставени в Детска ясла № 6 „Първи юни“ на адреси ул. „Васил Петлешков“ и ул. „Карвуна“ и в Детска ясла № 4 “Щастливо детство“ на адреси „Вардар“ и ул. „Любен Каравелов“. Средствата са осигурени от бюджета на местното кметство и Пенсионно – осигурителна компания „Доверие“. Монтирането на съоръженията е част от политиката на Община Добрич да осигури по-красиви и модерни пространства за игра в детските заведения в Добрич.

Чрез Civi добричлии алармират за опасни люлки

Община Добрич поетапно подменя съоръженията за игра на най-малките, но на няколко места в града площадките за игра са опасни. Чрез Мобилното приложение Civi добричлии алармираха за лошо състояние на няколко места за игра на малчугани.

Детски площадки Добрич

В града има и няколко опасни детски площадки, на които Общината трябва да обърне внимание.

Информацията и снимковия материал са входирани в Община Добрич в очакване на своевременна реакция. За разбити люлки и катерушки в самия център на града наскоро се оплака Velizar. Използването им крие огромни рискове както за децата, така и за техните родители, които посещават зоната за отдих на бул. „25-ти септември“ 50. Община Добрич трябва да веагира по сигналите, тъй като пряко се отнасят за сигурността и здравето на малчуганите.

 

Няма коментари