В Добрич правят тротоари за 320 хил. лева

Община Добрич  започва ремонти на тротоари по четири основни улици за над 320 хил. лева. Реконструкцията обхваща отсечките – „Независимост“, „Славянска“, “Цар Петър“ и „Дунав“ и трябва да приключат за 3 месеца, се казва в официално съобщение на община Добрич.

Дейностите са част от Рамково споразумение № ДОП-5/03.01.2018 г. на кметството за обновление на пътната и уличната мрежа и парковете  за нуждите на Община Добрич“. Фирмата „Хидрострой“ АД ще прави тротоарът по ул. ”Независимост” – от ул. ”Сан Стефано” до ул. ”Любен Каравелов”, включително ул. ”Хан Аспарух” в същия участък“ – на стойност 105 000 лева с ДДС и „Ремонт на тротоар по ул. ”Славянска” – от ул. ”Максим Горки” до бул. ”25-ти септември” – на стойност 60 000 лева с ДДС.

Дружеството „Инжстройинженериг“ ЕООД има договор за реконструкция на  ул. ”Цар Петър” – от ул. ”Васил Левски” до бул. ”Добруджа” – на стойност 125 000 лева с ДДС и ремонт на тротоара по ул. ”Дунав” – от магазин ”Кауфланд” до ул. ”Александър Стамболийски” – на стойност 35 000 лева с ДДС. Средствата са осигурени от бюджета на Община град Добрич за 2018 г.

Чрез Civi постъпват много сигнали за лоши тротоари и пешеходни зони

Тротоарите в Добрич са доста проблемни и се нуждаят от крупни инвестиции. Това личи от серията сигнали в мобилното приложение Civi по темата, входирани в общината през последния месец. Обновената пешеходна зона в града за 5 млн.лв. се оказва напълно неизползваема броени месеци, след като е на път да изтече и 5-годишната гаранция на изпълнителя. Местният център е правен по ОП „Региони в растеж“ и лично открит от Премиера Бойко Борисов.

 

Пешеходна зона в Добрич

Централната пешеходна зона в Добрич за 5 млн.лв. се оказа тотален провал

 

Ако Министър- Председателят види сегашното му състояние обаче сигурно ще съжали дълбоко, че е уважил „прерязването на лентата“ на подобен обект. Сигнал в Civi за пешеходната зона по бул. „25 септември“ изпрати наскоро maxypko. 4 г.  След като бе направен „между 70 и 80 на сто от плочките на ремонтираната по проект с европейско финансиране пешеходна зона на Добрич се налага да бъдат подменени“, съобщи з заместник-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов.

Това е показала инспекция, извършена преди дни от екип общински специалисти по пешеходната зона от хотел „Добруджа“ до подлеза на градския парк. Установено е, че настилката е силно амортизирана. Може да се наложи тя да бъде събирана с булдозер и да се започне полагането й отначало, не крие разочарованието си арх. Коларов. По думите му, по-слаби са пораженията по т.нар. тротоари.

Общината ще поиска от фирмата – изпълнител да подмени плочките, тъй като обектът е в гаранция до средата на 2018 г.
тъй като се рализира в периода юли 2010 – юли 2012 г.

Обновеният център бе открит на 18 септември 2011 г. в присъствието на премиера Бойко Борисов.
Използваните за настилката плочи са внос от Португалия. Те са от печена глина, по технология, известна като клинкер. Както е известно на добричлии, от поставянето им през 2011 година до сега, всяка пролет на фирмата-изпълнител „Дъга Апостол” се налага да подменя счупени плочки в центъра на Добрич.

Тротоари в Добрич са опасни за преминаване!

Сигнал за изключително опасни тротоари, обезопасени от минувачи с подръчни средства в Добрич изпрати до Civi и Венцислава. Мястото е ул. „улица „Любен Каравелов“ . Екипът на контактния център на Civi вече е входирал информацията на добричлийката, заедно със снимковия й материал в местното кметство в очакване на реакция.

 

 

Коментарите са затворени.