Гавра с бездомни кучета – боядисват ги в синьо

Площад „Журналист“ в центъра на София осъмна с боядисани в синьо бездомни кучета. Гражданите, живеещи в района, които ги хранят, се опитват да ги почистят, но боята пада бавно. Христина, подала сигнал в безплатното приложение Civi коментира, че всички кучета в района са боядисани. Все още не е ясно кой и защо е боядисал четириногите.

боядисват бездомни кучета в софия в синьо

Фенове на Левски боядисват кучетата в синьо?

Случаят с боядисаните кучета събуди множество остри граждански реакции. В социалните мрежи и в приложението     Civi тече оживена дискусия. Жителите в района твърдят, че кучетата не пречат на никого и са познати на живущите. Те се грижат за тях и ги хранят, а след инцидента се опитват да ги почистят. Граждани изказват предположения, че кучетата може да са боядисани в синьо от фенове на футболния отбор Левски, тъй като в същия ден се проведе срещата Левски – Цска.

Някои предположиха, че животните могат и сами да са се боядисали, облягайки се на някоя ограда или попадайки на изхвърлена кутия с боя, докато ровят в кофите за боклук. Причината и извършотелят до момента остават неизвестни, но пожеланията на гражданите към него стават все повече и все по-цветущи.

Миналата година сини кучета се появиха в индийския град Мумбай. Властите тогава затвориха фабрика за бои след обвинения, че индустриалните отпадъци от дейността ѝ се изхвърлят в близката река и бездмоните кучета, живеещи там, се боядисват.

Издевателството над животни е престъпление

Издевателството и малтретирането на животни е престъпление и следва да бъде наказано. Молим, ако някой има информация по случая, да сигнализира. Ако подкрепите вече подадения в Civi сигнал за боядисаните кучета на Христина, той става много по-важен и значим за институциите. Ако и вие сте свидетели на издевателства върху животни и други граждански проблеми, изтеглете мобилното приложение Civi и подайте сигнал. Това е най-бързият и сигурен начин да бъдат алармирани отговорните институции и да получите отговор от тях.

Няма коментари