Гимназията по автотранспорт ще бъде изцяло реновирана

Гимназията по автотранспорт в Бургас ще бъде съборена до един месец, а всички 230 ученици ще бъдат преместени в Морската гимназия „Свети Никола“. Новината съобщи тази вечер на общественото обсъждане на бюджета за 2018 година зам.-кметът по образование на Община Бургас Йорданка Ананиева.

гимназията по автотранспорт в бургас ще бъде ремонтирана

Сградата на гимназията отдавна има нужда от основен ремонт

Ремонтът на гимназията ще е на стойност около 1,5 млн. лева.

През февруари ще започне мащабен ремонт на емблематичното бургаско училище, намиращо се на бул.“Демокрация“. Сградата буквално ще бъде съборено до основи, за да се изгради наново, уточни  Йорданка Ананиева. СМР-ата са за около 1,5 млн.лева. Финансирането е по линия на Оперативните програми, а общината вече е провела обществена поръчка и избрала изпълнител, показа репортерска проверка.

„Става въпрос за много старо здание, което е строено по друг начин, с гредоред. Вече е опасно за учениците. Заради това взехме решение за пълна реконструкция. Ще съборим сградата и изградим нова с модерна конструкция“, допълни още Йорданка Ананиева.

Партерните помещения, които сега са работилници ще се трансформират напълно, а останалите помещения ще се направят далеч по-функционални. Ще се направи също така физкултурен салон, както и обнови дворното пространство.
Плановете се ремонтът да приключи до една година, а след това учениците да се върнат в новата сграда.
За преместването им са разисквани няколко варианта, но е избран най-подходящият – в Морското училище, тъй като там учат само гимназисти и сградния фонд е голям, което ще даде възможност и двете училища да го използват едновременно в една смяна.

 Източник: Флагман
Снимка: Зона Бургас

Няма коментари