Голяма жестокост! Отрова уби куче водач

За последния месец в безплатното мобилно приложение – Civi бяха подадени 2 сигнала за отрова за животни под формата на антифриз. От София идва и последният трагичен инцидент:

„Аз буквално ослепях за втори път“ – така столичанинът Павлин Митев описва загубата на своето куче водач. Четириногото било отровено в градинката пред блока, където незрящият мъж живее.

отрова за мишки уби куче водач в софия

Кучето е помагало на незрящия Павлин да бъде самостоятелен

Отрова за мишки е убила кучето

Павлин и четириногото били заедно само една година, но то му позволявало да бъде напълно самостоятелен – да ходи на работа, да води дъщеря си на училище, да пазарува.
„За мен беше много голям удар, това страшно много боли“, признава Павлин.
Предполага се, че кучето е погълнало отрова, която иначе се използва в стопански постройки за унищожаване на мишки и плъхове. Мъчило се 10 дни, но лекарите не могли да го спасят.
Елена Андреева от Фондация „Очи на четири лапи“ посочи, че това е втори случай, в който опитите на някой да трови бездомни животни в крайна сметка води до смъртта на куче водач. Преди 3 години така в столичен парк е била загубена бременна женска.

„За мен това не е начинът, защото дете може да пострада от тази отрова. Крайно време е вече проблемът с бездомните кучета да се реши кардинално, а не бабите и дядовците пред блока или някой психопат да правят подобно нещо“, смята Елена. Тя призова тези, които смятат, че отровата е решение „да спрат да убиват невинни същества, които дават повече от тях“.
Елена признава, че не очаква ефективна намеса от страна на институциите. Павлин остава без своите „очи“ – поне докато не бъде обучено друго куче, което да му позволи да живее живота си по нормален начин.

Сигнали за отрова и в Бургас и Велико Търново

В последния месец в безплатното мобилно приложение – Civi получихме сигнали от отговорни и загрижени граждани за кожа и храна, напоени с антифриз в Бургас и Велико Търново. Сигналите събраха огромна подкрепа и негодувание от жителите на двата града, което ги направи още по-важни и спешни за общините и отговорните институции. Контактният ни център ги обработи и с помощта на адвокати ги входира към двете общини, за да бъдат взети адекватни мерки възможно най-скоро.

Убиват кучета и котки в бургас. Десетки сигнали в приложението Civi

Не бъди безучастен!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите. Но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен. И помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Източник: btv

Няма коментари