Деца играят на опасни площадки в Стара Загора!

Опасни детски площадки притесняват родители в Стара Загора. Няколко сигнала по темата постъпиха в мобилното приложение Civi. За много кратко време те получиха подкрепа от десетки хора, което също е важно за решаването на проблемите. Трябва ли да бъдем спокойни, докато децата ни играят на място, което уж трябва да е безопасно за тях!? Ако съдим по сигналите и снимковия материал към тях – явно, не !!!

За счупени люлки и катерушки и лошо поддържана площадка за игра на малчуганите, в самия център на Стара Загора, сигнализира Лора. „Детската площадка до ДГ „Слънце“ е в окаяно състояние. Площадката не е почистена от падналите листа. Нуждае се от спешен ремонт, облегалката на беседката е счупена, липсват дъски от оградата“ , е написала като коментар към него, явно гневната майка.

Опасни площадки в Стара Загора

Опасни площадки за игра в Стара Загора, на ход е общината!

Два сигнала за опасни площадки от Лили

Вместо любимо и безопасно място за игра част от детските площадки в Стара Загора, носят сериозни рискове за дечицата. Активна гражданска позиция по темата с повредените местни площадки демонстрира с два сигнала и Лили. Те са за едно и също място – къта за отдих на подрастващите на ул. „Майор Таню Кавалджиев“  кв. Славейков. Младата майка Лили е сред потърпевшите от намиращите се в лошо състояние детски площадки в района, защото е изпратила и още един сигнал до Civi. Той е за място в съседство на това от първия й сигнал- ул. „Свети Отец Паисий“ в същия квартал „Славейков“.

Площадки в Стара Загора

Лили сигнализира за две съседни детски площадки, чието използване е опасно

Константин също сигнализира

в Civi за опасни площадки

Даже и в самия център на Стара Загора площадките за игра на децата са опасни и компрометирани. Четвъртият сигнал за това е на Константин. В мобилното приложение той е сезирал за съоръженията на ул. „Граф Игнатиев“. „В същото състояние и новия парк и останалите нови детски площадки.Счупени врати,липсваща настилка….Резултат от евтини и некачествени материали.“, гласи един от коментарите към него, направен от Миро.

Стара Загора площадки

Люлките и катерушките, даже в самия център на града не са безопасни

Снимковият материал и информацията за опасните площадки  на четиримата старозагорчани са входирани в Общината. Кметствата на други големи градове в страната вече реагираха по темата с опасни детски площадки. Дано това скоро направи и местната администрация в Стара Загора.

Eкспресна реакция на община Бургас след сигнали в Civi

В Стара Загора прегледаха

опасните площадки миналата есен

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров миналата есен бе определена комисия от длъжностни лица, която трябва да извърши проверка на състоянието, техническата изправност и безопасността за експлоатация на спортните и детски съоръжения за игра на територията на цялата община, преди началото на новата учебна година.
Контролът обхваща територията на детските площадки, спортните обекти – стадиони, паркове, игрища и съоръжения към тях в Стара Загора и населените места от общината, спортните и детски съоръжения за игра на територията на училища, детски градини и детски ясли в малките населени места.
Комисията с председател инж. Ангел Стоманярски – началник на общинския отдел „Контрол по строителството“, е констатирала липса на елементи от оградите, износена ударопоглъщаща настилка, скъсани баскетболни кошове, скъсани телени огради зад футболни врати, скъсани врати за футбол и износени играчки по площадките.  Най-честите неизправности по детските площадки и спортни съоръжения в града са счупените огради, износени настилки и играчки за ремонт.

Коментарите са затворени.