До 15 % ръст на цените на имотите в Търново

През 2018 година се очаква ръст на цените на недвижимите имоти във Велико Търново с до 10-15%. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Велико Търново брокерът Ивайло Славов. Той посочи, че следващата година ще е подобна на тази. „Аз вярвам, че тази тенденция на увеличаване на броя на сделките и поскъпването на имотите ще се запази в разумни граници. Не съм сигурен какви ще бъдат нивата на цените през следващата година, но ако трябва да дам прогноза бих казал, че може би ще бъдат доста подобни на тази година и бих прогнозирал един ръст на цените сравнено с тази година от 10-15%“, посочи брокерът. Според него колкото по-скоро човек си закупи имот, на толкова по-добра стойност би го взел.

Ръст в цената на жилищните имоти във Велико Търново с до 15 % през 2018г.

Цените на жилищата ще отбележат до 15% ръст през новата година

Предстои добра година за пазара

„Не бих пробутвал някакви търговски трикове, за да подтиквам хората да купуват. Ако се запази обаче тази тенденция на скок на цените, естествено би било по-добре хората да купят в началото на година, но това е въпрос на нужда и на преценка. Няма да скочат двойно и тройно цените. Искрено се надявам да запазим този период на относителна политическа и икономическа стабилност. Всички финансови анализатори казват, че през следващата година лихвите ще запазят сравнително ниските си нива. Ако тези фактори се сбъднат, мисля, че предстои една доста добра година на пазара на недвижимите имоти и мога да пожелая на всички участници в него довършването на едни добри и изгодни сделки за всички“, посочи Ивайло Славов. Той препоръча всеки, на който му предстои да закупи имот, да се консултира с професионалист, тъй като пазарът е динамичен. При избързване и вземане на необмислено решение, рискува да загуби.

Между 500 и 550 евро кв. м. е била средната цена на жилищата в Старата столица през 2017 г. Факторите, които оказват влияние на цената са много – местоположение, състояние на имота, вид строителство, обзавеждане и други. Цената на жилищата във Велико Търново все пак остават сравнително ниски в сравнение други части на страната.

Източник: Фокус
Снимка: БНР

Коментарите са затворени.