Енерго-Про се подигра с жители на Велико Търново

На 6 ноември 2017 в мобилното приложение Civi  e подаден сигнал за напълно разрушена шахта на тротоар на ул. „Димитър Буйнозов“, който е подкрепен от над 50 човека. Няколко часа по-късно екипът от адвокати на Civi оформя спешен сигнал и го изпраща към Община Велико Търново, вследствие на което е извършен светкавичен, но потресаващ ремонт от фирмата собственик на шахтите – Енерго-Про Мрежи ЕАД.

 

Проблем с шахти, изпратен към мобилното приложение Civi

Снимки на опасни шахти на Енерго-Про, изпратени от жители на улица „Димитър Буйнозов“, ж.к. „Акация“ през мобилното приложение Civi

 

Видно от снимките е, че става въпрос за престъпно бездействие от страна на собственика на тротоарните шахти – Енерго-Про Мрежи АД. Енергийното дружество вероятно използва шахтите за лесен достъп до своите кабели, но очевидно от години служител на компанията не е припарвал до шахтите на улица „Димитър Буйнозов“ във Велико Търново. В резултат на продължителното бездействие, некачествените материали и годините ерозия, шахтите са станали дупки с ръждиви метални скелета, стърчащи от тях.

Светкавична реакция на общината

Реакция на кметът Даниел Панов след сигнал в мобилното приложение CiviФакт е, че реакцията на кмета Даниел Панов не закъснява и още на другия ден в Контактния център на Civi е получен отговор. Община Велико Търново е предала сигнала на собственика на въпросните шахти – Енерго-Про Мрежи АД. Лично кметът Даниел Панов е наредил да бъдат взети бързи мерки за отстраняване на опасността за хората.

Очевидно от Енерго-Про Мрежи АД се взели нещата в свои ръце и са изпратили екип от експерти да ремонтира грозното и опасно съоръжение и да върне доверието на местните жители. Компанията с чешки корени очевидно е пропуснала да вземе наръчника по европейска инженерна мисъл при отстраняване на проблема.

Уникален ремонт на Енерго-про

Няколко часа по-късно будните граждани от квартала ни сигнализираха, че са потресени от извършения ремонт. Въпреки, че се радваха, че мерки са взети, хората с недоумение задават въпроса – „Този ремонт нормален ли е?“. Гражданите ни изпратиха снимки на извършения „професионален“ ремонт от страна на Енерго-Про.

Снимки преди и след ремонта от страна на Енерго Про - Civi - мобилното приложение на гражданите

 

Извършеният ремонт се е състоял в поставяне на несъвместими бетонови блокове върху старите шахти, което е неприемливо. Създадената обстановка за пешеходците е не по-малко опасна към днешна дата, тъй като поставените нови бетонови блокове стърчат извън границите на тротоара и създават опасности за детски колички, детски колела и пешеходците.

Остава въпросът нормално ли е това отношение на фирма, която взима стотици милиони от своите абонати. Пълно пренебрежение, водещо до създаване на опасности за живота и здравето на български граждани, е абсолютно недопустимо.

От името на всички над 50 жители на квартала, подкрепящи сигнала в приложението Civi, се надяваме Енерго-Про да коригират некачествено извършения ремонт  и то незабавно. Следващите снимки са подобни шахти след ремонт в Чехия, Канада и Германия:

 

Коментара оставяме на вас.

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. КАТ, Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за инциденти, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари