Жалба от името на 345 търновчани внесена в Общината

Една от най-големите подписки, засягаща решаването на обществен проблем е входирана като жалба към Община Велико Търново. Общинският съветник Валерия Дончева внесе жалбата от името на 345 души от кв. „Бузлуджа“ за обезопасяване на основната улица „Лазурна“ в квартала.

 

търновчани пускат най-голямата жалба за улица лазурна

Опасната улица „Лазурна“ във Велико Търново

3 инцидента на улицата през последните месеци

Отсечката е почти изцяло права и напомня писта за рали. Заради липсата на тротоар коли и пешеходци се движат заедно по платното. Само за последните месеци тук са станали три инцидента, а неотдавна джигит е блъснал майка с детска количка. Освен тротоари за пешеходци по улицата няма и осветление, както и маркировка, предупредителни и забранителни пътни знаци. Минувачите пък лавират между спрелите коли заради липсата на обществени паркинги и минималното количество гаражи в целия район.

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Източник: Борба

Снимка: Борба

Коментарите са затворени.