Започват големи ремонти на пътищата към Арбанаси

Непосредствено след Великденските празници започват големи ремонти на основните пътища към архитектурния резерват Арбанаси. Приключването на реконструкцията на подходите към селото се очаква да свършат до лятото, когато е и пикът на туристи в района. Ремонтите стартират към северния вход към Арбанаси от към Горна Оряховица, където настилката е в много лошо състояние. „Имаме уверението на Агенция „Пътна инфраструктура“, че ремонтите ще са експедитивни, за да не се създава неудобство с обходните маршрути и затруднения на трафика. В момента настилката е с доста дупки, след зимния сезон и опасна за движение. Докато трае строителството на новия участък, пътуващите ще използват обиколния маршрут през Лясковец и с. Шереметя“, каза за Civi кметът на Община Горна Оряховица Добромир Добрев. Ремонтът е част от обновлението на трасето между Велико Търново и Горна Оряховица през Арбанаси, за което правителството в лицето на регионалния министър Николай Нанков осигури 2,8 млн. лв. Изпълнител на обекта е великотърновската пътностроителна компания „Пътни строежи ВТ“.

Ремонтират пътищата към Арбанаси

До лятото ще приключат всички ремонти на главните подходи към Арбанаси. Този от към Велико Търново вече е направен, започват и отсечките от Горна Оряховица и от към Главния път София – Варна /от с. Шереметя/

В края на септември миналата година бе направен половината път в участъка откъм старата столица до селото, а заради влошаване на времето останалото бе оставено за пролетта. Практически изпълнителите ще започнат от мястото, където завършиха – втория разклон към Арбанаси.

Предстоят и ремонти на южния вход към селото

Паралелно ще тече и ремонт на Югоизточния вход на Арбанаси, който се финансира пък от бюджета на Община Велико Търново. Отсечката от Шереметя към архитектурното селище, която минава край комплекс„Калояновата крепост“ ще се направи  с над 350 хил.лв., подсигурени от местната хазна на Велико Търново. След приключване на строителството към Арбанаси вече ще се минава от всички страни по изцяло нови пътни отсечки. Тази година започва и ремонтът на още един важен път – Килифарево – Плаково, който започва от централната улица в градчето. Предвидени са и пари за рехабилитация на големия мост по него, веднага след като бъде завършен този в посока Шемшево.

Община В. Търново вече реагира по

множество сигнали в Civi за дупки!

Вижте кои улици в Търново ще бъдат ремонтирани след сигнали в Civi

Коментарите са затворени.