Започва ремонт на важен пътен участък във Варна

На 22.01.2018 от 11.00 часа на ъгъла на бул. „Приморски“ и бул. „Цар Освободител“, ще се проведе официална церемония „Първа копка“ за успешен старт на основния ремонт на обект: „Реконструкция на улична мрежа по трасето на бул.“Цар Освободител“ в обхват от бул. „Приморски“ до бул. „Княз Борис І“ по плана на 3 м.р., район Одесос“.

Сигнали за нежда от ремонт заливат Варна

В мобилното приложение за сигнали за Варна се наблюдава масово изпращане на сигнали за дупки и неравности по варненската инфраструктура. Ремонти като този са добър знак, че община Варна има воля да се справи с проблемите. Безплатното мобилно приложение за сигнали и жалби стартира във Варна през януари, като оттогава вече десетки граждани успяха да поддат сигнали за своите квартали (виж как да пуснеш сигнал тук)

Снимка на ремонт на булевард Цар Освободител във Варна - мобилното приложение Civi

Снимка на ремонт на булевард Цар Освободител във Варна през 2014г.

Ако вашата улица не е в списъка с ремонти предвиден от община Варна (вижте списъка тук) можете да пуснете сигнал със снимки в приложението Civi. Когато се подава сигнал е важно да се опише ситуацията, точния адрес както и да се добави снимки. Всичко това може да се направи лесно и удобно през мобилното приложение.

Официално откриване на основния ремонт

Събитието се провежда в рамките на проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“ финансиран по Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

На официалната церемония ще присъства дори и кмета на общината Иван Портних.

Проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“ цели надграждане на мерките по отношение на интегрираността на градския транспорт на Варна, за да стане той още по-ефективен, по-бърз и по-екологичен, с по-малко потребление на енергия, както и да се подобрят възможностите за алтернативни форми на придвижване в градски условия.

Коментарите са затворени.