Започва цялостна реконструкция на улици в Бургас

На няколко централни бургаски улици ще бъде извършена цялостна реконструкция. Те ще придобият нова приятна визия, която ще е в синхрон със съвременната градска среда. Това са улица „Лермонтов“, улица „Шипка“, улица „Отец Паисий“, улица „Иларион Макариополски“, улица „Успенска“, улица „Гео Милев“, улица „Граф Игнатиев“ и улица „Константин Фотинов“.

Започва цялостна реконструкция на улици в Бургас

Техника за ремонт и реконструкция на път полагаща асфалт

Следващата седмица стартира първият етап от реконструкцията, при който ще бъде извършена аварийна подмяна на водопровода на ул. „Лермонтов“ в участъка от ул. „Славянска“ до ул. „Георги Кирков“. В близост до въпросната улица, граждани изпратиха 13 сигнала през приложението Civi за опасна сграда на концертната зала “Иван Вульпи”, която според гражданите е „оставена на произвола на съдбата“.

Временна организация на движението

Заради изкопните работи от 16 януари, вторник, ще бъде въведена временна организация на движението. Участъкът ще бъде затворен за превозни средства. Движението ще бъде пренасочено по ул. „Възраждане“, а ул. „Георги Кирков“ ще бъде отворена за еднопосочно движение.

Вторият етап от рехабилитацията на ул. „Лермонтов“ обхваща участъка до ул. „Шипка“, както и самата ул. „Шипка“.

Подмяна на водопровод и пътна настилка

След подмяната на водопровода на улиците Община Бургас ще положи нова настилка, като на повечето места тя ще бъде от павета, а в останалата част – от асфалт. Облагородяването на района предвижда изграждането на тротоари, монтиране на ново осветление, озеленяване, поставяне на подземни контейнери.

По време на ремонтните дейности по „Лермонтов“ синята зона по ул. „Възраждане“ в участъка от „Георги Кирков“ до „Шипка“, както и по ул. „Шипка“, няма да функционира заради затруднението в трафика.

Ограничения и организация по време на реконструкцията

Живеещите на ул. „Лермонтов“, които притежават годишни стикери за локално паркиране, ще получат право да спират своите превозни средства в 4 съседни подзони.

При всяка промяна на организацията на движение гражданите ще бъдат информирани какви ще са временните ограничения и обходните маршрути съобщава община Бургас.

Ако забележите нередности или некачествено изпълнени ремонтни дейности, можете да сигнализирате чрез мобилното приложение за сигнали и жалби Civi. Преди няколко дни симона ни сигнализира за опасна шахта в следствие на некачествени ремонтни дейности и Община Бургас е вече уведомена и работи по случая.

1 коментар

  • Iliqna Koleva

    ul Sheinovo koga shte se remontora