Защо се правят едни и същи шахти през месец във Велико Търново!?

Защо се налага община Велико Търново да ремонтира едни и същи шахти през месец!? Правилно ли се харчат публичните средства и качествени ли са поправките, които кметството възлага? Отговор на този важен за всички великотърновци въпрос дават няколко сигнала в Civi от Kristina. Преди месец тя сезира чрез мобилното приложение за зееща шахта на една от основните местни улици – „Пейо К. Яворов“ 28, която е и основен подход към северните жилищни зони на града.

Отворът на пътя бе невидим за шофьори и пешеходци, затрупан под снежна покривка, а за да не станат инциденти в него е бил напъхан клон. Информацията и снимковият материал по сигнала бе входиран в община Велико Търново, от където последва бърза реакция  и капакът на опасната шахта бе оправен.

Ефектът от ремонта обаче не се оказа дълготраен. Това става ясно от втори сигнал на Kristina за същата шахта. „Това е същата шахта, която преди 2 седмици репортнах, че липсва, седмица след това сложиха нова, благодарение на вас и сега е в този вид!“, е написала като коментар към него тя.

От Контактния център на Civi са входирали в кметството под номер ПГ-С-1170 от 12.4.2018 г. и него в очакване на нова бърза реакция. Логичен обаче остава въпросът защо е нужно са харчат два пъти само в рамките на месец публични средства за един и същ проблем и кой контролира качеството на ремонтите. Заради шахтите в старата българска столица през последните месеци бяха получени множество сигнали.

Още по темата с великотърновските шахти:

По 383 лева за капак на шахта плаща община Велико Търново

Няма коментари