Мазилка от филхармонията в Бургас падна върху жена!

Историческата за Бургас концертна зала „Иван Вульпе“ в центъра на града се руши пред очите на преминаващите. Падаща мазилка, изпочупени прозорци и разбити стъпала – така описва сградата в сигнала си към мобилното приложение – Civi – Иво, който с очите си видял преди няколко дни как мазилка е паднала върху жена от страната на ул. Славянска.  Добромир и Владимир също подадоха  сигнали за опасната сграда в мобилното приложение. Ремонт на сградата беше обещан преди време от бившия министър на културата – Вежди Рашидов. Сигналите от граждани в Civi ще бъдат изпратени и към настоящия министър, с цел припомняте на обещанията на културната институция към жителите на Бургас.

концертната сграда Иван вульпе в бургас се руши

Сградата има спешна нужда от ремонт

За кебабчета и кюфтета има пари, за концертна зала – не

„За кебабчета и кюфтета има пари, но концертната зала „Иван Вульпи“ е оставена на произвола на съдбата. Срамота е Бургаската филхармония да изнася концерти в такива условия!“
Това гласи сигналът, който Владимир подаде чрез безплатното приложение Civi миналата седмица. Добромир също ни сигнализира за падаща мазилка и изпочупени прозорци. Техните два сигнала бързо събраха подкрепата на повече от 30 други жители на Бургас, които алармираха, че наскоро парче мазилка е паднало буквално на косъм от преминаваща по тротоара на улица „Славянска“ жена. От забележителност и културен център, сградата се е превърнала в опасност, която гражданите да заобикалят. Контактният център на Civi обработи двата сигнала и легално обосновани ги входира към отговорните институции и звена, отговарящи за културното наследство.

Сградата „Иван Вульпе“ е архитектурен паметник на културата от 30-те години на 20в. и има важно място в хармоничната връзка на двете градустройствени ядра на Бургас: площад „Св. Св. Кирил и Методий” и площад „Баба Ганка”.  Тя е свързана с богатата история на музикалното изкуство в Бургас и днес е част от Бургаската филхармония. Кръстена е на името на Иван Вульпе, един от най-заслужилите оперни дейци в града.

Civi ти помага да се справиш с твоя проблем

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите. Но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен. И помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

 

Няма коментари