Как да подам сигнал за проблем в Добрич?

Институциите в България са отговорни за решаването на проблемите на гражданите. Ролята на нас – гражданите в тази отговорност е да изразяваме позицията и проблемите си пред тях. За съжаление често процесът по споделяне и изразяване на проблемите ни пред институциите е тромав, труден и безрезултатен. От няколко дни в Добрич стартира безплатното мобилно приложение – Civi, в което може да се подават сигнали за дупки, отпадъци, опасни сгради, незаконни дейности, улично осветление, детски площадки и др. проблеми, част от градската инфраструктура.

Какво се случва след като подам сигнал в Civi?

Civi е безплатно мобилно приложение, което предоставя лесен начин за подаване на сигнали към институциите – чрез снимка. Апликацията за телефон – Civi  се управлява от Контактен център от юристи, които подготвят сигнала на гражданите и безплатно го изпращат към отговорните институции, като в същото време Civi оказва контрол на базата на законовите и подзаконовите нормативни актове на Република България. С други думи, ако досега на много от нас ни се е случвало да подадем сигнал или жалба и да не получим отговор, то Civi и екипът към приложението се грижат на всеки сигнал да бъде отговорено в срок и да бъдат взети нужните мерки, спрямо закона.

Сигнали в Civi

Част от проблемите, за които може да се сигнализира през мобилното приложение – Civi

Да следим за закона

Когато изпратите сигнал в Civi, никой няма да ви каже, че сигналът не е в неговите компетенции. Civi се грижи сигналът да пристигне при пряко отговорните институции – да получите входящ номер през приложението, както и проблемът да има решение в рамките на 30 дни. В случай, че институцията отговори с обещание по някой от сигналите, но то не бъде спазено, Civi скалира проблема и към други административни органи. За всяка актуализация по изпратения сигнал, гражданите биват информирани в профила си в приложението.

Човек в шахта сигнали Civi

Мъж демонстрира дълбочината на шахта във Варна

Подай сигнал – лесно е

Ако и ти искаш да се включиш в борбата за решаване на проблемите в града ти, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи като подадеш сигнал. Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и и, че проблемът е важен и нарушава спокойствието и качеството на живот на гражданите.

Няма коментари