Лавина от сигнали за изоставени автомобили в Търново

Сигналите за изоставени автомобили в град Велико Търново започнаха да се трупат един след друг в мобилното приложение Civi. Изглежда проблемът е наболял, защото десетки граждани подкрепиха и вече съществуващите сигнали. Сред най-фрапиращите кадри, които получихме прикачени, попада този на изоставен ТИР, превърнал се в свърталище на улични животни, по думите на Тихомир Г.

Мобилно приложение Civi община Велико Търново изоставени автомобили

Вълна от сигнали за изоставени автомобили в приложението Civi

Какви стъпки ще предприеме община Велико Търново?

Добрата новина е, че община Велико Търново откликна на проблема и последвалата активност. Първите проверки от служители на общинската администрация вече са факт, както и първите съставени констативни протоколи за излязло от употреба МПС. Ако собствениците на автомобилите не ги потърсят, то следва те да бъдат преместени.

Недоволство у гражданите предизвиква фактът, че изоставените автомобили задръстват улиците и заемат паркоместа, които често не достигат в определени райони на града. Още повече, част от тях са оставени на произвола на съдбата, паркирани неправилно. Също така замърсяват и развалят приятния облик на кварталите в старата столица.

Как да разпознаем изоставен автомобил?

­­

Как да разпознаем кой автомобил е спрян от движение? Ако няма стикер за годишен технически преглед или е с такъв на повече от две години, ако е със стари номера или номерата му генерално липсват, подайте сигнал със снимка в мобилното приложение Civi или подкрепете вече съществуващ сигнал относно същия автомобил. Тогава нашият екип ще се погрижи да го входира в общината, като добави и легална обосновка, базирана на Наредбата за излезли от употреба моторни превозни средства, приета с ПМС № 11 от 15.01.2013 г., обн., ДВ, бр. 7 от 25.01.2013 г., с последващи изм. и доп., издадена по прилагането на Закона за управление на отпадъците (ЗУО).

Очаквано следва проверка от страна на община Велико Търново по описаните сигнали. Ако проверката потвърди, че описаните в тях моторни превозни средства са изоставени, служители на общината ще се погрижи да установи и издири собствениците на автомобилите с регистрационни номера и да им издаде предписания за доброволно освобождаване на заетите площи. На колите, върху които липсват табели, уведомленията се залепят под формата на стикер.

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари