Кал и дупки въвеждат модата на гумените ботуши в Бургас

В опит да се справят с неотводнените улици, разрушени или липсващи пътни настилки, кал и дупки, все повече бургазлии прибягват до гумените ботуши. Това става ясно от коментарите и дискусиите, които се водят под множеството сигнали, които получихме в безплатното приложение Civi. 

 

Кал и дупки вместо трева

След последните валежи в безплатното приложение Civi получихме множество сигнали за огромни дупки, разрушени пътища и тревни площи, на които има всичко друго, но не и трева. Незапълнените дупки се превръщат в кални локви, някои дори в басейни и принуждават гражданите да проявяват креативност в опита си да се придвижат от точка до точка. Голяма част от тях споделят, че залагат на гумените ботуши, за да отидат до магазина. Други търсят плавателни съдове. Няколко сигнала за множество дупки и липса на пътна настилка в квартал „Изгрев“ и неасфалтиран път, превърнал се в река в квартал Банево, са само част от сигналите от последните часове. В рамките на само няколко часа те събраха подкрепата на множество жители на Бургас, които се сблъскват със същия проблем и слагат гумените ботуши. В дискусиите под сигналите гражданите обръщат внимание и на наболелия проблем с липсата на паркоместа и паркинги, което често води до паркиране в тревни площи и съответно до разрушаването им.

 

Civi ти помага да се справиш с твоя проблем

Сигналите на Николай, Бирджан и Сиса вече са обработени и входирани в община Бургас с нужната легална обосновка. Благодарение на всички, подкрепили ги, те са с още по-голяма тежест. Очакваме отговор и реакция от страна на Общината и благодарим на подалите ги за гражданската отговорност!
Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите. Но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен. И помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари