Коледно градче в парк „Марно поле“

Жителите и гостите на Велико Търново ще се радват на Коледно градче в парк „Марно поле“. Коледната приказка е разположена в центъра на Старата столица и ще радва малки и големи до 31 декември.

 

коледно градче до 31 декември във велико търново

Коледно градче във Велико Търново


Приказно Коледно градче

Базарът ще работи всеки ден до Нова година от 10:00 до 20:00 ч., а в 25-е къщички български производители предлагат подаръци за всеки вкус. Детски атракцион гарантира забавленията на малчуганите. Коледният базар бе открит от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков и от управителя на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов. Ганчо Карабаджаков приветства великотърновци и ги поздрави от името на кмета Даниел Панов, по чиято инициатива още преди пет години бе създадено коледното градче.

Открита бе и специалната пощенска кутия за писма до Добрия старец. Заместник-кметът на Старата столица пръв написа няколко думи до Дядо Коледа, с които му пожела да донесе радост за всички и много подаръци за децата.

В рамките на Коледния базар са организирани и няколко благотворителни инициативи. В една от къщичките самодейците от социалните услуги предлагат ръчно изработени подаръци, сувенири и други изделия. Събраните в рамките на кампанията „Ние можем“ са в подкрепа на арт ателиетата към центровете за социални услуги. Благотворителната изложба базар ще работи във всички дни до края на годината.

За трета поредна година със свой павилион разполага сдружението „Приятели на животните ВТ“. Доброволците събират парични средства, храна, одеяла, постелки и дори играчки за бездомните кучета и котки.

С подкрепата на Община Велико Търново своя благотворителна инициатива организира и фондация „Искам бебе“.

 

Източник: velikotarnovo.topnovini.bg

Коментарите са затворени.