Колоездач се размина на косъм от абсурдна шахта убиец

Сигнал в Civi от тази седмица за опасна шахта убиец в Бургас събра огромна подкрепа и възмути жителите на морския град. Става въпрос за много дълбока отворена шахта точно на велоалеята в района срещу КПП-то след кръговото за Меден Рудник посока Крайморие. Шахтата определено застрашава живота на колоездачите и пешеходците, а един от тях се е разминал на косъм от ужасен инцидент. Шахтата е собственост на някое от енерго-разпределителните дружества или на ВиК. Очаква се, че още тази дни, проблемът ще бъде отстранен преди да е настъпил инцидент.

опасна шахта без капак застрашава живота на колездачи в бургас

При минута невнимание или по-висока скорост изходът за колоездачи и пешехоци може да е фатален

Колоездач спаси себе си и детето си в последния момент

Капакът на опасната шахта липсва изцяло и тя се превъща в голяма отворена дупка, заемаща половината велоалея и чакаща да погълне някой за секунда разсеял се колоездач. Сигналът в безплатното приложение Civi е подкрепен от над 40 човека в рамките на само няколко дни. Възмущението им е голямо. Млада майка, която е карала колело с малкия си син се е разминала на косъм от това да падне в шахтата убиец. Ето какво споделя тя в коментар под сигнала:

„Пълна простотия! Ще пускам всеки ден сигнали за тази шахта. Вчера бях на косъм да падна вътре с велосипеда си, а след мен караше малкият ми син. само късмет ни спаси! Нямам думи да изразя гнева си!“

 Йордан също изрази дълбокото си възмущение:

„Хора вие добре ли сте?? Това трябва веднага да се оправи как може да има такава огромна дупка и да си стои. Това са някой от тези хубастници ВиК или Енергопро, ЕВН които си ровят и после зарязват нещата така обаче искат да им плащаме сметки. Срам! Срам за България че го допускаме това. Подкрепям сигнала с дви ръце и благодаря на Civi за това, че правите нещо.“

Civi е насреща

Топлият сезон тепърва предстои и бургазлии ще извадят своите велосипеди. Само при минута невнимание или при по-висока скорост колоездачите могат да се озоват в опасния капан. От Civi благодарим за гражданската активност и за споделения сигнал и се надяваме община Бургас да реагира адекватно в най-кратък срок. Нашият контактен център обработи сигнала и с помощта на адвокати го входира в общината от името на всички подкрепили го.

Ако и ти искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари