Криви бордюри при ремонт за 80,5 млн. във Варна

Бордюри, които наподобяват морски вълни правят на ул. „Ян Палах“ във Варна, която е част от основното обновление на централния булевард на града „Васил Левски“.

Какво се случва при изграждането на една от гордостите на морската ни столица по отношение на строителството!? Сигнал в Civi по темата и коментарите към него пораждат сериозни притеснения! Реконструкцията, която тече в момента буди недоумение по отношение на качеството, независимо, че е на стойност 80,5 млн. лв. Само преди няколко дни обекта пък  инспектира лично Премиерът Бойко Борисов.

 

криви бордюри варна

Бордюрите са криви и компрометират обекта, но има време да бъдат поправени

 

Сигнал за очевадно некачествения ремонт  до мобилното приложение Civi е на nikola. Даже и за неспециалист е ясно, че строителството е извън стандартите, а усвояването на средствата с оглед качеството – доста нелепо.

Ето как се строи тротоар. Новият „Булевард Левски“ пред сградата на „ХЕИ“. Днес минах, по криви бордюри няма! На това му викам калпава работа и усвояване на милиони! Близко е до акъла, като минеш с валяка и непосредствено до теб има изкопана яма да хлътне към изкопания ров в ляво„, коментира сигнала си авторът. „Днес минавах от там….повече от лошо качество„, коментира сигналът и Lazar. „А по архитектурен план трябва да има „паваж“, а не да полагат асфалт вместо това!„, се казва в  друг коментар по темата.

 

Ремонти Варна

Новият бул. „Васил Левски“ ще е една от гордостите на Варна

Премиерът инспектира кривите бордюри, успя ли да ги види!?

Министър-председателят Бойко Борисов се запозна с хода на строителните дейности при изграждането на бул. „Левски“ във Варна миналата неделя. Дали е успял обаче да види кривите бордюри и некачественото изпълнение или са го завели само на определени места!?

Това е най-мащабният инфраструктурен проект в града за последните десетилетия, който ще позволи извеждането на трафика от автомагистрала „Хемус“ към курортите извън морската столица. За реализацията му правителството отпусна през миналата година 80,5 млн. лева.

 

Бойко Борисов във Варна

Скриха ли от премиера „вълните“ на обекта? Снимката е на: News.varna24.bg

 

Премиерът Борисов бе придружен по време на огледа от кмета на община Варна Иван Портних. Той го информира, че се очаква до средата на август да приключи по-голямата част от над 3-километровия участък. В момента се работи по дерето, като са набити над 1200 пилота за укрепване на трасето. При строителството на булеварда ще бъдат изградени и големи мостови съоръжения, над 2 км нови водопроводи и канализация, както и подземни комуникационни връзки.

Общината контролира изпълнението на ремонтите

 

Бул. "Васил Левски" във Варна

Окончателният вид на бул. „Васил Левски“

 

Инфраструктурният проект безспорно е от изключителна важност за Варна, но от местната община зависи дали ще е на ниво и качеството на изпълнение. На обекта работи фирмата „Хидрострой“, която е ангажирала над 200 работници.  Следвайки Административнопроцесуалния кодекс, общината ще разполага с 30 дни за отговор по сигнала.

Заради имиджа си, изпълнителят може да вземе мерки  за поправка и корекции по изпълнението и преди този срок.Често мнението на гражданското общество е коректив, а Civi e медиатор между хората и институциите по отношение решаването на проблемите, свързани с условията ни за живот. Изграждането на булевард „Левски” може да завърши до средата на август, ако метеорологичните условия в следващите месеци са добри и процедурите по отчуждаване на частните имоти приключат бързо, но и качеството е от значение.

 

 

 

Няма коментари