Масово неправилно паркиране дразни гражданите на Велико Търново

Автомобили, паркирали на тротоарите, на обособените за инвалиди парко места, на зелени площи, както и такива, блокиращи изходи и входове, предизвикват масово недоволство в търновчани. Това показват множеството сигнали за неправилно паркиране, подадени от гражданите на Търново през мобилното приложение Civi – съюзник на всеки недоволен и отговорен гражданин.

Нагли шофьори

През последната седмица повече от 20 сигнала за неправилно паркиране са постъпили през безплатното мобилното приложение. Към тях са прикрепени снимки, коментари, както и точна локация. Над 70 граждани са подкрепили вече подадените сигнали, което ще рече, че неправилното и неадекватно паркиране е един от основните проблеми не само на старата столица.

Санкции срещу неправилно паркиране

Сигналите се приемат и обработват от екипа на Civi и КАТ,  за да  бъдат наказани нарушителите. Единственото, което се изисква от гражданите е да изпращат снимка, на която се вижда номерът, както и нарушението.

КАТ получава сигналите изпратени от Civi

Сигналите за неправилно паркирали и други нарушители на закона за движение по пътищата се входират в КАТ, където да бъдат предприети действия по глобяването им

Често гражданите са принудени да вървят по пътното платно заради автомобили, паркирали на тротоара. Изключително неприятен, но за съжаление често случващ се момент от ежедневието на голяма част хора. До момента този така разпространен и предизвикващ неприятни емоции проблем оставаше неразрешен, тъй като усилията и времето, загубени в подаването на сигнали и жалби, оставаха все така тромави и времеемки, а накрая и неефективни. Като краен резултат  нарушителите оставаха ненаказани, а проблемът – омаловажен и пренебрегнат.

Именно на този проблем дава решение приложението Civi. То помага на гражданите бързо, лесно и ефективно да сигнализират общините и институциите за нередностите в градската среда. Всеки гражданин може за по-малко от 2 минути да снима, опише и изпрати сигнал за неправилно паркиране, дупка на пътя, замърсен въздух и всякакви други нередности.

Как да ги накажем

Екипът на Civi приема сигнала, обработва го и го входира към общината, която е длъжна да даде отговор или да отстрани проблема. Много спестени време, нерви и усилия. Бързо, лесно и ефективно за една по-добра и по-приятна градска среда!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. КАТ, Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за инциденти, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Коментарите са затворени.