Млад мъж от Търново накара общината да му преасфалтира улицата

Седем дни след като Ангел от ж.к. „Колю Фичето“ изпрати сигнал през безплатното мобилно приложение Civi, община Велико Търново преасфалтира улицата му пред блока. Съседите му още  не могат да повярват как някаква снимка в мобилно приложение е накарала държавата да работи. И то за броени дни.

 

Снимки на улица Георги Бакалов във Велико Търново преди и след подаване на сигнал в приложението Civi

Отляво: Снимка на състоянието на ул. „Георги Бакалов“ 6 от дълги години. Отдясно: снимка след ремонт на улицата вследствие на подаден сигнал в приложението Civi

Как и защо се оправя улица за по-малко от седмица след повече от половин година зарязване?

Всичките пътища, улици и дори малки междублокови пространства, са със статут  на публична общинска собственост на Община Велико Търново и кметът носи отговорност за тяхното състояние. Естествено, не винаги общината може да е навсякъде и да знае всичко особено когато има и безотговорни или „зле организирани“ фирми, както е в случая.

 

Оказа се, че в конкретния участък  от ул. „Георги Бакалов“, фирма е започнала извършване на ремонтни дейности преди половин година, като изведнъж ремонтът спрял, а улицата останала без асфалт (както виждате на снимката по-горе).

Да идват валяците

След сигнала на гражданите в безплатното мобилно приложение за сигнали Civi общината извърши проверка и установи, че фирмата поради „организационни проблеми“ (вижте официалния им отговор по-долу) не е положила асфалт. Два дни след проверката от служителите на общината ул. „Георги Бакалов“ е с нов път. Честито на всички десетки съседи на Ангел!

Отговор на община Велико Търново след сигнал в приложението Civi Отговор на община Велико Търново след сигнал в приложението Civi

 

Ако и вие познавате улица, която има плачевна нужда от ремонт, направете като Ангел. Пуснете сигнал в приложението Civi и ние ще се погрижим общината да реши проблема в законовите срокове.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари