Множество сигнали за уличните лампи в Търново

Голяма част от уличните лампи във Велико Търново са счупени, повредени, неизправни, липсващи или напълно амортизирани. Някои от лампите просто са изгорели, но мерки за смяна на крушките не са взети.

И нека бъде светлина

През 2015 година търновската община вложи над 120 000 хил. лева за ремонти и изграждане на уличното осветление в града. Целта бе да се обезопасят тъмните рискови участъци, да се поставят нови улични лампи, да се отремонтират повредените. Тогава сформирана комисия обходи и набеляза проблемните от гледна точка на осветление участъци. Днес, обаче, положението с уличното осветление на Старата столица отново е плачевно в много квартали. Неосветени стръмни стълбища, тъмни централни улици и паркове. В Civi получаваме сигнали за липсващи и повредени улични лампи ежедневно. Нашият контактен център обработва сигналите и с помощта на адвокати ги входира към общината. Вижте час от тях в галерията:

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Преди месец, благодарение на сигналите в безплатното приложение Civi, бе остранен поредният проблем с улична лампа. Само за 24 часа Община Велико Търново и фирмата, поддържаща уличното осветление в града, реагираха и поправиха опасна улична лампа, която застрашаваше живота на гражданите, минаващи наоколо. След подаването на сигнал за счупен стълб на улична лампа на ул. „Зеленка” 21 проблемът бе успешно отстранен, а в приложението бе публикувана снимка с подменения стълб.

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

 

Коментарите са затворени.