Над 65 млн. бюджет за Търново през 2018г.

65,4 милиона лева е проектобюджетът на Велико Търново за 2018 година, стана ясно по време на общественото обсъждане в общината. Функциите на предстоящия бюджет бяха представени от заместник-кмета Снежана Данева-Иванова и директора на дирекция „Финанси” Мариян Маринов.

обсъждане на проектобюджета за 2018 година във Велико Търново

Повече пари за образование в предстоящия бюджет

За поредна година няма да бъдат увеличавани местните данъци и такси, събираемостта им продължава да се подобрява. С 4,5 милиона лева повече ще бъдат средствата за образование. Ръст има и на парите за здравеопазване, социални дейности, култура и пр.

За над 31,6 милиона лева ще бъде инвестиционната програма за 2018 година. Средствата ще бъдат вложени в градската среда, пътната, спортната, образователната и социалната инфраструктура, културни институции, църкви, нова детска градина в кв. „Зона В“. През настоящата година продължава изпълнението на тринадесети проекта по новите европейски програми за близо 29 милиона лева. Най-мащабните от тях са подобряването на градската среда в старата част на Велико Търново, предстоящото обновяване на инфраструктурата в кв. „Чолаковци“ и Западната промишлена зона, няколко училища и детски градини и др.
В процес на разработка са още седем проект за над 32 милиона лева. Четири от тях са по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020, сред които – за интегриран градски транспорт и за изграждане на мултифункционален конгресен център на територията на Старото военно училище.

Коментарите са затворени.