Не достигна асфалт за попълване на гигантска дупка в Търново

След десетки сигнали през мобилното приложение за сигнали Civi община Велико Търново предприе мерки за попълването на гигантската дупка на бул. „Никола Габровски“.

Днес подателят на сигнала, Станислав, ни изпрати и резултата от ремонтните дейности, които според неговите коментари са продължили няколко дни.  Оценяваме бързата реакция на общината по сигналите на граждани в Civi, както и качествено извършената работа по някои от сигналите в приложението. Но когато един ремонт не е извършен добре, трябва да бъде назован с правилните думи. В конкретния случай – „издънка“ на фирмата, отговаряща за пътното поддържане чрез данъците на гражданите.

Неприемлив ремонт

Ако направим един леко по-задълбочен прочит на ситуацията – данъкоплатците плащат на общината и на въпросната фирма да поддържа пътя. В случая дори гражданите са били търпеливи и изрично са посочили проблема под формата на сигнали, в очакване да бъде отстранен. Фирмата изпълнител прави този „ремонт“. Възниква въпросът – ако това беше ремонт във вашата къща или апартамент, щяхте ли да приемете този ремонт? Не. А защо трябва да го приемаме, когато е на нашата обща улица?

Провален ремонт на дупка във Велико Търново

Абсурдно изпълнения ремонт на дупка на бул. „Никола Габровски“ във Велико Търново показва липса на каквато и да е отговорност към възложената работа

Гигантската дупка

Всички знаем, че съществуването на дупки по натоварен булевард, още повече с размер като този на снимката, представляват опасност и създават предпоставки за пътни инциденти и нанасяне на сериозни материални щети. Буден гражданин от Велико Търново на име Станислав изпрати снимка в приложението с проблемната дупка преди две седмици. Сигналът му беше подкрепен от десетки други граждани, използващи безплатното приложение Civi, а общината се зае с ремонта ѝ.

Явно проблемите с големите дупки на булеварда не са изключение, защото според дискусията, която се води в приложението – тези дупки се отварят всеки сезон. Кратко проучване за пътната настилка и нейното поддържане показва, че колкото по-често се прави освежаване на асфалта, толкова по-евтино е и поддържането му. Да, факт е, че запълването на една дупка не е много скъпо, но когато тя трябва да се запълва често, се създават допълнителни пукнатини по настилката, които се разпространяват по останалата част от асфалта. Това определено струва повече.

Ако и на вас не ви харесва резултатът от извършения ремонт, направете като Станислав. Пуснете сигнал в приложението Civi и ние ще се погрижим общината да реши проблема в законовите срокове.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

 

2 коментара

  • Добри

    Пффф те какво са направили??? Нахвърляли са пясък и даже не им е стигнал. Това след първия дъжд ще зейне. Измекяри само парите гледат да вземат!!

  • Dahara

    Днес я запълниха по същия начин. Ужас – както преди и след и сигурно ще я запълнят пак и не знам така до кога ще продължи това безочие и подигравка с нас данъкоплатците дето. Нямам думи… даваме пари за нищо уникална държава уникална община уникална работа