Голямата борба за паркоместа

В Civi все по-често получаваме сигнали за незаконно присвоени паркоместа чрез табели, колчета или скоби. Собствениците на магазини и офиси и живущите в жилищни кооперации с ограничен брой паркоместа стават изключително изобретателни в името на това да паркират необезпокоявано.

Борбата за паркоместа

Мечтата на почти всеки жител на голям град e да има свое място за паркиране, което да е свободно, когато се прибере. Но всъщност действителността е коренно различна. В  Civi получаваме огромно количество сигнали за неправилно паркиране, незаконни табели и колчета „Не паркирай“ и изоставени автомобили, заемащи и без това липсващите паркоместа. В стремежа си да решат проблема с паркирането някои граждани решават сами да си поставят табели „Не паркирай“ или незаконни частни скоби. Надписът „Не спирай – пукам гуми“ също е част от градския пейзаж.

Незаконни паркотабели, премахнати след сигнал в Civi

Гражданин на Търново сигнализира в Civi за неправомерно поставени знаци от частни лица на обществен паркинг. Собствениците на магазина неправомерно са си присвоили няколко паркоместа на обществен паркинг в ж.к. „Бузлуджа“. Паркингът се намира в центъра на кварталa срещу стоянката на такситата.
Сигналът беше обработен от контактния център на Civi и входиран към общината с помощта на нашите адвокати. 3 дни по-късно същият гражданин ни информира, че незаконните паркотабели вече са премахнати. Оценяваме бързата и ефективна реакция на общината!

 

Снимка от сигнал в Civi за неправомерно поставени паркотабели

Снимка от сигнал в Civi за неправомерно поставени паркотабели

Кога табелите и скобите са легални?

За да бъде легална скобата срещу паркиране, трябва да бъде поставена след разрешение на общината и заплащане на годишна такса, различни за съответния район. Ако тези изисквания не са изпълнени, скобите са нелегално поставени и следва да бъдат демонтирани, а на нарушителя да бъде  съставен акт. Често граждани заплащат еднократно за поставянето на скоби или табели „Не паркирай“, но продължават да ги използват с години, забравяйки да подновят плащането към Общината.

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Коментарите са затворени.