Нова настилка за 1.4 млн. към Промишлената зона на Добрич

В Добрич стартираха пълна рехабилитация на основния подход към Промишлената си зона, който не е правен от 40 години.

Средствата, които се влагат, са в размер на 1 441 318.08 млн. лева и са изцяло осигурени по Оперативна Програма „Региони в растеж“. Проектът за реконструкцията е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Община Добрич. Проектът включва пълно обновление на улица „6-ти септември“, която обслужва изцяло Индустриалната зона на Добрич и осигурява важни транспортни връзки за бизнеса от града и страната.

Участъкът, който се прави, започва от ул. „Поп Богомил“ и свършва до „Добруджански хляб“ АД. Общата дължина на улицата е 1145.19 м. Предстои ремонтът на два участъка от улица „6-ти септември“ и отклонение с обща площ  – платно- 8540 м2 и тротоари-3702м2. Ще се монтират пътни знаци и положи маркировка, ще бъде изградена нова оптична мрежа- телекомуникационна свързаност и ще се подмени уличното осветление с енергоефективно.

Вече бе направена и символична първа копка за рехабилитация на ул. „6-ти септември“ от кмета на Добрич Йордан Йорданов, изпълнителния директор на фирмата – изпълнител инж. Николай Пашов и Енчо Малев – представител на една от фирмите, работещи в района – „Добруджански хляб“ АД. Улицата не е ремонтирана от повече от 40 години.

В Civi добричлии масово се оплакват от лоши улици

Едни от най-честите сигнали от Добрич са именно за лоши улици. Дупки, зеещи шахти, липсващи тротоари и затруднено преминаване в града масово тревожат добричлии, а сигналите им при нас своевременно се пренасочват към Общината.

 

Добрич улици

Част от улиците на Добрич изглеждат така

 

Кметството реши вече доста проблеми, благодарение на мобилното приложение Civi. Един от последните сигнали за калпава публична инфраструктура е на Живко и засяга ул. „Хаджи Димитър“. Кратерите в отсечката станаха повод и за „черен хумор“ от страна на добричлии. Край една от дупките вече е укачена самоделна табела във формата на стрелка, обозначаваща опасното място. За ровове из добричките улици наскоро алармира в Civi и Ивайло.

С детайлен снимков материал мъжът описва трагичното състояние на улица „Опълченец Димитър Ковачев“. Екипът на Контактния център на Civi вече е входирал снимковият материал и информацията по случаите в очакване на реакция от страна на община Добрич.

 

В Добрич правят тротоари за 320 хил. лева

 

 

Няма коментари