Нов стадион ще бъде построен в бургаския квартал „Меден рудник“

Намериха парцел за новия градски стадион на Бургас. Той е общинска собственост и се намира край ж.к.“Меден рудник“ до бул.Захари Стоянов. Експерти по градоустройство и геодезисти са го опредилили единодушно за най-подходящото място за спортно съоръжение.

нов стадион в меден рудник в бургас

В приложението Civi са постъпили над 80 сигнала за нередности в квартал „Меден рудник“

Стадионът в „Меден рудник“ ще е третият в града

Преди 20-ина дни кметът на Бургас – Димитър Николов намекна, че Общината сериозно обмисля вариант за изграждането на нов градски стадион, тъй като казусът с другите две спортни съоръжения в града – ст.“Черноморец“ и ст.“Лазур“ е изключително заплетен и Общината няма как да придобие собствеността им, поне не и на този етап.
Имотът е в съседство с индустриалните обекти вляво от най-големия жилищен комплекс в Бургас. Там има достатъчно място, за да се направят и тренировъчни игрища и за в бъдеще съоръжението да се разширява. Мястото е изключително перспективно, намира се до ключова пътна артерия, на пешеходно разстояние е ж.к.“Меден рудник“, а в съседство ще се изгради и разширението на Индустриалния логистичен парк. По време на проучването са разглеждани още общински терени край Капчето и бившия ракетен полигон – на входа на Бургас откъм Пети километър.

Плановете са новият градски стадион да е за 5-6 хил.зрители, да има тренировъчни игрища и спортни зали. Общината трудно ще намери средства в следващите две бюджетни години за подобен обект, заради което ще се търси финансиране от държавата. На днешната сесия ще се гласуват 100 хил.лева за проектиране на новия стадион, става ясно от докладната на зам.-кмета по финанси Красимир Стойчев.

Над 80 сигнала за нередности в бургаския квартал

В безплатното приложение за сигнали от граждани Civi са постъпили над 80 сигнала за нередности в квартал „Меден рудник“ само за последния месец. Голяма част от тях са за разрушена или липсваща пътна настилка, огромни дупки, запушени и опасни шахти. Паркоместата също са наболял проблем в квартала. Множество зелени площи и междублокови пространства са разрушени от паркиралите на тях автомобили. В района беше намерена и храна, напоена с антифриз, който е сигурна и смъртоносна отрова за кучета. Сигналите са обработени и входирани в община Бургас с нужната легална обосновка.

Ако и ти, искаш да ни сигнализираш за някоя нередност и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Източник: Флагман 

Няма коментари