Общинари нарушават собствените си наредби в Бургас!

Общинари от Бургас нарушават собствените си разпоредби, както и Законът за движението по пътищата, вместо да ги контролират. За нагло паркиране на обозначен служебен автомобил на местната администрация, директно върху тротоар, в Civi сигнал подаде  Николай. Още по-фрапиращ за случая е и фактът, че колата е на общинското звено „Обществен ред“. Вместо да следят за спазването на местните наредби и правила длъжностните лица, прикрити зад служебното си положение, са ги нарушили и то брутално. Случаят явно е възмутил доста бургазлии, тъй като сигналът на Николай, за много кратко е събрал подкрепата на 16 човека. Той е от ул. „Пробуда“ 85А, ж.к. „Възраждане“ . Ще има ли наказани, се пита обществеността!!!

Паркиране в нарушение Бургас

Ето къде е засечено бруталното паркиране на длъжностните лица

Общинари – нарушители!

Органите по реда на местната администрация грубо потъпкват основната местна Наредба за обществения ред, която уж трябва да контролират. Според чл.3 т.10 от нея категорично се забраняват : действия и прояви, с които се замърсяват или повреждат улици, тротоари, площади, паркове, градини.

Това не е всичко! В чл.8 т.1на Раздел 1 се регламентира забрана за: движението на пътни превозни средства /ППС/ по тротоари, алеи на паркове и градини, засадени и озеленени площи, пешеходни зони и дворове на учебни и детски заведения, детски площадки и площадки за отдих;

Паркиране Бургас

Служители по обществения ред нарушават законите, вместо да ги контролират

Нарушен е Законът за движение по пътищата!

Чл. 98 ал. 2 т. 2 от Закона за движение по пътищата изрично забранява паркирането на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях. Глоба за подобно нарушение носи глоба до 500 лв. Ние сме входирали сигнал за случая в община Бургас, под чиято юрисдикция са длъжностните лица – нарушители.

Ето какво се случи неотдавна в София:

5000 шофьори са отнесли глоби, защото са зарязали колите си върху столичните тротоари. Това сочи справка на Столичния инспекторат. На място са спипани 1003-ма водачи, които са получили глоба с фиш за 50 лева.
Отделно инспекторите са наказали и 842-ма шофьори, които са си зарязали колите в градинки и паркове. Съставените актове за установяване на административно нарушение за паркиране в зелени площи са 155. Стойността на глобата варира от 50 до 500 лева. Паякът пък е отнесъл 356 коли на наказателен паркинг. Всеки ден инспекторите обхождат районите и налагат съответните глоби за това, че колата е оставена в тревата или до катерушките. За вдигане на автомобили от зелени площи и детски площадки се работи и по сигнали на граждани. От инспектората напомнят, че престоят и паркирането на тротоари, в паркове, градини, зелени площи, пешеходни подлези, детски и спортни площадки, на територията на детски ясли, детски градини и училища са забранени.

 

 

Коментарите са затворени.