Община Велико Търново издирва човек в нужда (Снимки)

След сигнал на гражданин през мобилното приложение за сигнали – Civi, община Велико Търново издирва сериен посерко или организирана група от сериини такива. Все още деянието, което бе подкрепено с шокиращи снимки (вижте по-долу) е със статут на неизвестен извършител. Според жителя, подал сигнала, парадоксално, но извършителите са служители на фирмата, която е ангажирана (финансово) да почиства сметта.

 

Отговор по сигнал от Civi на община Велико Търново

Единствената снимка на извършителя от местопрестъплението (в дясно)

По пресните следи на извършителя

След разследване на общински служители беше установено (вижте официалния отговор в галерията), че дворът, обект на насочената предумишлена атака на бомбандировка е всъщност частен имот. Общината, която събира такса смет от собственика на имота е изготвила предписание, че имотът трябва да бъде почистен от самия него. Общинарите не са успяли да идентифицират по снимката извършителя, за което гражданинът  подал сигнал през приложението получи писмено уведомление.

 

Отговор по сигнал от Civi на община Велико Търново Отговор по сигнал от Civi на община Велико Търново

Морално или законно?

Човекът, чиито частен имот е обект на този сигнал вероятно плаща данък под формата на такса -смет, но вместо общината да извозва неговата смет, тя му носи нова смет под формата на органични фекалии. Следва логичният въпрос – трабва ли този гражданин, чиито имот е обект на малки и големи кафяви бомбички да бъде компенсиран от бюджета.

Ако разпознаете извършителя или имате мнение по казуса, може да коментирате в официалния сигнал към общината тук.

Няма коментари