Община Велико Търново сменя контейнерите в града за 1 милион лева

До края на годината община Велико Търново ще поднови голяма част от уличните и паркови контейнери. Предвидени са 300 нови контейнера за битови отпадъци, 450 улични и паркови кошчета и 60 бр. кошчета за кучешки екскременти.  Проблемите със самите контейнери във Велико Търново, както и с разпилените отпадъци, са едни от темите на най-актуалните сигнали, изпращани от граждани в безплатното мобилно приложение за сигнали към общинатаCivi.

Пpeдcтaвитeлитe нa “Tитaн - АС” и нa Общинa Вeликo Tъpнoвo през 2015

Пpeдcтaвитeлитe нa “Tитaн – АС” и нa Общинa Вeликo Tъpнoвo през 2015

Проблемите с боклуците във Велико Търново

Последното обновяване на уличните контейнери във Велико Търново беше преди около 2 години, когато проблемите с контейнерите за резделно събиране на отпадъци бяха ежедневие за търновчани. Изгорели, счупени или направо липсващи. Опитът на общината е определно горчив. За съжаление и към днешна дата статистиката и данните на гражданите, които изпращат сигналите си към общината през мобилното приложение Civi, показва, че боклуците и контейнерите продължават да тревожат жителите. Около 15% от сигналите са за замърсени площи или проблеми с вандалски прояви към контейнерите. Вижте някой от последните сигнали през приложението: снимки

Общински бюджет

Обявената обществена поръчка от вчера е на стойност 923,400 лв. с ДДС, като за 300 бр. контейнери общината е предвидила 828,000 лв, а останалата сума ще бъде за паркови кошчета и кошчета за кучешки екскременти.

Вижте бъдещите придобивки на общината:

Кофи за боклук във Велико Търново

Предвидените кошчета (примерни) за закупуване от община Велико Търново

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за инциденти, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари