Община Добрич гласи ремонти на 48 улици

Община Добрич стяга големи ремонти на уличната мрежа в цялата община. Реакцията на местната администрация идва и след стотици жалби в мобилното приложение Civi за дупки, компрометирани отводнителни съоръжения и непрекъснати ВиК- аварии, които поразяват настилките по пътищата. От кметството вече са обявили Обществена поръчка по две обособени позиции.

Първата от тях предвижда изработката на инвестиционни проекти за рехабилитация на 48 улици в 37 населени места на територията на общината. Втората включва направата на три изкуствени неравности за ограничаване на скоростта в селата  Карапелит, Орлова могила и Хитово.

Общината: Провеждаме процедура, избираме изпълнител и започваме да ремонтираме улици

След множество сигнали в Civi за лоша инфраструктура и дупки по добричките улици, се получи и официален отговор от община Добрич по темата. Той е подписан от Главния секретар Ася Кръчмарова. „В момента се провежда процедура по избор на изпълнител на обект „Изкърпване на уличната мрежа“. След сключване на договор с избрания изпълнител и при подходящи атмосферни условия, ще започнат и строителните работи по изкърпването. Ремонтните работи ще се извършат приоритетно на улици, поемащи основния трафик и свързани с градския транспорт, съобразно наличните средства и подмяната на водопроводната мрежа“ , се казва в становището на кметството.

 

Писмо от община Добрич по повод изкърпването

Жителите и гостите на Добрич очакват с нетърпение ремонтите на настилките

 

Конкретен повод за официалния отговор пък стана сигнал в Civi на Станислав, който внесохме в Общината. Добричлията ни сезира за лошото състояние на улица ул. „Опълченец Димитър Ковачев“ 3, в ж.к. „Балик“. „Моля за внимание по улица „Оп. Дим Ковачев, разкопаното стои вече две години и като цяло не е извършван почти никакъв ремонт от години насам„, е написал като коментар към него той.

 

Какво е общото между Добрич и Луната!?

Добрич поиска 1,2 млн. от Държавата, за да се справи с дупките

Неотдавна пък кметът на Община Добрич Йордан Йорданов изпрати писмо до Министерски съвет за предоставяне на допълнителен целеви трансфер за осъществяване на важи проекти, които предстои да бъдат реализирани. С него той поиска  държавни средства за рехабилитация на улична мрежа и тротоари, на обекти, които са с голям обществен интерес.

Общата сума, която е необходима за тези дейности е 1 218 278, 71 лв. с ДДС и касае обектите: лица „Калиакра“ – „Нова бирена фабрика“, „Улица „Генерал – майор Стефан Попов“, бул. „25 –ти септември“ – „Ветеринарен техникум“ и бул. „25 – ти септември“ – „Битова техника“.

 

 

Коментарите са затворени.