Дупките около стадион „Ивайло“ запълнени след сигнал в Civi

Преди месец Виктор от Велико Търново подаде сигнал в Civi за множество огромни дупки на бившата тренировъчна площадка на стадион „Ивайло“ при подхода към тренировъчната зала. Той описа състоянието на настилката като отвратително и снимките му го потвърдиха. След по-малко от месец Виктор ни изпрати снимки на запълнените вече от община Велико Търново дупки.

След проливните дъждове и снеговалежи множеството дупки се превърнаха в една огормна кална локва. Това направи преминаването през терена почти невъзможно пеша, а дори и с автомобил. Благодарим на Виктор за изпратения сигнал и отговорното отношение, както и на община Велико Търново за навременната и ефективна реакция. Извършеният ремонт беше оценен от подателя с 3 от 5 точки и със следния коментар:

„Давам оценка за работата на екипа на CIVI – 5, а за изпълнението на ремонта , знам че това е временно решение до момента на цялостния ремонт, който някога трябва да се случи по облагородяване на терена. Благодаря отново!“

Запълване на дупки в 3 стъпки

Виктор прояви гражданска отговорност и без почти никакви усилия спомогна за това теренът около стадиона да бъде ремонтиран, дупките запълнени и хората, които ежедневно минаваха през тях с колите или с бебешките си колички една идея по-щастливи. Как да го направиш и ти? Първо снимай проблема, който пречи на теб и твоите съграждани. Второ опиши в няколко изречения какъв точно е той. Трето качи снимките и описанието с точна локация в мобилното приложение Civi. След това поемаме ние. Сигналът се категоризира, обработва се от Контактния ни център и с помощта на адвокати се входира в общината с нужната легална обосновка. Законовият срок за отговор от страна на общината е 30 дни. Опитът на Civi показва, че в много случаи общината реагира и в значително по-кратки срокове на сигнали, получени през безплатното приложение. Често действия по разрешаване на проблема се предприемат дори и преди да е получен официален писмен отговор.

Ако и ти искаш да се включиш в разрешаването на проблемите, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи като подадеш сигнал. Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието и качеството на живот на гражданите.

Няма коментари