Оранжев код за силен вятър и сняг във Велико Търново

25 машини чистят снега във Велико Търново. Работата започна след 1,00 ч. през изминалата нощ, когато настилките бяха обработени против замръзване. Към момента сигналите в приложението Civi за неразринати улици са малко и техниката се справя. Ако има неразринати улици Civi призовава гражданите да пуснат сигнал през приложението, за да може да се вземе своевременна реакция от страна на общината.

снимка на опесачителна техника във Велико Търново

Снимка на техника, която разпръсква сняг във Велико Търново

Към 9,30 ч. тази сутрин техниката е съсредоточена по главните трафик улици и по маршрутите на градския транспорт, разпръснати са 114 тона пясък и сол.

Автобусите по обществените линии се движат по разписания и без затруднения. След спирането на снеговалежа машините ще бъдат пренасочени и към второстепенните улици. Проходимостта им е нормална, а движението се извършва при зимни условия.

Тротоари, стълбища и спирки

От 6,00 ч. сутринта 71 служители на ОП „Зелени системи“ от 6,00 ч. чистят тротоарите, стълбищата, спирките, обществените пространства. Те използват и четири малогабаритни машини за пешеходните алеи с най-голям поток от хора, както и за разчистване на входовете пред училища, детски градини, социални центрове работят четири малогабаритни машини.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ С роторни снегорини почистват тротоарите във Велико Търново.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ С роторни снегорини почистват тротоарите във Велико Търново.

Собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да изчистят снега от прилежащите си тротоарни площи. Оранжев код за силен вятър е обявен за територията на област Велико Търново. Няма населени места без ток и вода, няма регистрирани аварии и щети. Движението по пътищата в общината се извършва при зимни условия, шосетата са проходими.

Сигнали за неразринат сняг

Жителите на Велико Търново и населените места могат да подават сигнали на през мобилното приложение за сигнали във Велико Търново – Civi

Няма коментари