Отворена среща в Горна Оряховица по повод трасето „Русе – Търново“

Бизнесът, местната власт и граждани от Горна Оряховица и Велико Тръново се събраха, за да обсъдят бъдещото трасе на автомагистрала „Русе – Велико Търново“.

 

Обсъждане на бъдещото трасе на автомагистрала „Русе - Велико Търново“

Обсъждане на бъдещото трасе на автомагистрала „Русе – Велико Търново“

В Горна Оряховица бе организирана среща, на която бяха представени артернативи на трасето, което ще свързва областите Русе и Велико Търново. Поканени бяха представители още и от Велико Търново, и  от Лясковец . Градове, които също ще бъдат повлияни от преминаването на магистралата. На срещата присъстваха и експерти, които ще представят възможни промени по трасето, така че да бъдат удовлетворени исканията на жителите на Горна Оряховица и триградието. Всеки гражданин имаше възможността да добие яснота за предлаганите от АПИ варианти за бъдещата магистрала.

Срещата се състоя на 12 декември, вторник, от 13:30 ч. в Голямата зала на Община Горна Оряховица.

Новият път вече има име

Предложението новия път да се казва „Янтра“ бе прието единодушно от всички кметове по време на срещата. Като самото предложение дойде от Сдружението на кметовете на кметства и кметски наместници на населени места в област Велико Търново.

Преди седмица в открито писмо русенецът Радослав Христов предложи новата магистрала, свързваща родния му град с Велико Търново, да се нарича „Дунав“, а великотърновци поискаха нейното име да е „Царски“.

Източник: Янтра Днес

Няма коментари