Внимание! Отрова за кучета в търновски парк

Кожа, напоена с антифриз, който е известен и като отрова за кучета е намерена в парк в Търново. В мобилното приложение Civi получихме сигнал от обезпокоен гражданин, който е намерил парчето кожа в парк „Кольо Фичето“. Той апелира стопаните на домашни любимци да са особено внимателни. Екипът на приложението за сигнали входира жалба към общината в очакване на отговор и бърза реакция.

Снимка от подадения сигнал на гражданин през приложението Civi, на която се вижда кожа напоена с антифриз и хвърлена в парк във Велико Търново

Снимка от подадения сигнал на гражданин през приложението Civi, на която се вижда кожа напоена с антифриз и хвърлена в парк във Велико Търново

Антифризът е сигурна отрова за кучета

Замърсените площи с напоената кожа се намират на ул. „Професор Илия Янулов“ 1 А в ж.к. Колю Фичето във Велико Търново. Теренът е част от парк „Кольо Фичето“, където ежедневно търновчани разхождат домашните си любимци и не само. Там се разхождат и си играят много малки деца.  Липсата на цвят и сладникавия вкус правят антифриза доста апетитен за животните. За съжаление той предизвиква едно доста тежко, обикновено с фатален изход, отравяне. Минималната летална доза е около 4 мл/кг или едно 10 килограмово куче може да умре след поглъщане на около 40мл антифриз. Токсичността на антифриза се усилва при недохранени, жадни или болни животни..

Полученият сигнал за отровната кожа е подкрепен от още 10 жители на града, което го прави още по-значим и важен. Той е обработен от контактния център на Civi и ще бъде входиран в общината. За момента, призоваваме гражданите, които разхождат домашните любимци и децата си в парка да бъдат особено внимателни!

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

 

Няма коментари