От Община Бургас – с любов!

С наближаването на Деня на влюбените от община Бургас подхождат и с голяма доза любов към хората и удобното им предвижване в града. От кметството започнаха да пълнят множеството дупчици, дупки, ями и кратери по пътищата, от които бургазлии не спират да се оплакват. В мобилното приложение Civi една от най-дискутираните теми са именно те, а сигналите валят ежедневно. Общинарите явно пък ги следят, защото вече реагират и отговарят на всички сигнали в срок. В официална информация на община Бургас, публикувана в сайта й се казва: „студът през последните две седмици, когато температурите бяха трайно под нулата, нанесе щети върху пътната настилка“. Образуваха се дупки, които трябва да се затворят спешно, за да се избегнат потенциални неприятни инциденти. Община Бургас създаде организация за обработка на най-натоварените пътища. Кърпенето със студена смес започна днес и продължава на следните локации: улиците „Демокрация“, „Струга“, „Христо Ботев“, „Иван Вазов“, „Булаир“, „Стефан Стамболов“, „Транспортна“, „Янко Комитов“. „От община Бургас – с любов!“, както може да се каже в случая.

За дупките и хората

За жалост, от общината не винаги могат да действат своевременно и понякога бургазлии взимат нещата в свои ръце. Една от най-дразнещите дупки се намира на „Оборище“ 65 в централната зона на Бургас. За нея е получен сигнал от Ваня, който веднага е подкрепен от 21 човека, които също намират проблема за сериозен. От кметството се бавят с решаването му и даже не обозначават  дупката. За това хората, с подръчни материали, решават въпроса сами. На ул.“Цариградска“ 32-34 в ж.к „Възраждане“, където също общината закъснява да реагира, бургазлии действат и запълват. „Поне вече дупката е обезопасена“, отбелязва иронично в сигнала си до Civi Стоян.

Дупката на ул. „Оборище“ и ямата на ул. „Цариградска“ вече са запълнени, дали нещата трябва да се случват по този начин?

Лош късмет с дупките е имал Боби, който е поредният, изпратил сигнал в мобилното приложение за проблеми Civi. Той е изкривил джантата на автомобила си в един от бургаските ровове, който се намира на ул. „Ванче Михайлов“ в ж.к „Братя Миладинови“.

Боби, както и мнозина други понякога нямат късмет с дупките.

Дупките са един от проблемите, на който дава решение приложението Civi. То помага на гражданите бързо, лесно и ефективно да сигнализират общините и институциите за нередностите в градската среда. Всеки гражданин може за по-малко от 2 минути да снима, опише и изпрати сигнала си. Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Така всички правим промяна по-лесно и бързо. Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и вас да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

„Романтична“ дупка на улица „Александровска“ . От Общината – с любов!

 

Няма коментари