Още една дупка по-малко след сигнал в мобилно приложение

Още един “кратер”, този път във Велико Търново бе запълнен след сигнал, подаден в безплатното мобилно приложение Civi от загрижен гражданин. Този път на улица “Райна Княгиня” в ж.к. “Чолаковци”.

Ремонт на дупка във Велико Търново

Дупката на ул. Райна Княгиня 11, заснета преди и след зъпълването и

В края на ноември Ивелин изпрати на Civi снимка на огромна дупка в Чолаковци. Граждани от квартала, които бяха припознали вече дупката, като част от забележителностите му се включиха в дискусията в мобилното приложение и предизвикаха реакциите на община Велико Търново. В колективния сигнал се включиха над 30 човека, които вече една година наблюдавали как десетки автомобили се потрошават след попадане в „клопката“.

Една снимка – решен проблем!

Няколкото снимки в приложението и коментарите на хората бяха напълно достатъчни екипът на Civi да обработи сигнала и да го входира в общината с нужната легална обосновка. В конкретния случай, базирана на Наредба № РД-02-20-19 от 12 ноември 2012 г. за поддържане и текущ ремонт на пътищата (Обн., ДВ, бр. 91 от 2012 г.; попр., бр. 95 от 2012 г.), издадена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и на Закона за общинската собственост.

Сигналът бе подкрепен колективно от още 30 души, доверили се на Civi. И ето, че резултатът вече е факт. Община Велико Търново се погрижи тази нередност да бъде поправена. Най-хубавото е, че всеки жител може да оцени извършените ремонтни дейности, а в конкретния случай към момента оценката на ремонтираната дупка е 3.5 от 5.

Civi ти помага да се справиш с твоя проблем

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

 

Няма коментари