Пореден ремонт след серия от сигнали във Велико Търново

Сигнал за повреден тротоар през мобилното приложение за сигнали Civi беше подкрепен от 50 човека, които получиха обещание за ремонт от община Велико Търново.  Ремонтът ще бъде извършен до края на годината, според официалния отговор на Кмета към всички граждани в приложението Civi. (Вижте отговора по-долу)

Непроходим и опасен тротоар

Тротоарът на улица „Симеон Велики“, който води до МОЛ-Велико Търново от години е в състоянието, което виждате на снимката, според първия подател на сигнала – Синан.

 

След като будният гражданин Синан качва снимка в приложението, мнозина го последват и подкрепят сигнала му за искане на незабавен ремонт на тротоара.  Друга гражданка, следвайки примера му, качва снимка на същия тротоар, показвайки опита си да премине с детска количка през препятствието.

Според коментиращите в приложението, от другата страна, на ул. „Симеон Велики“ се намират гаражи и няма обособен тротоар, подходящ за пешеходци. Това кара хората в този участък да слизат на пътното платно, за да могат да преминат. В същото време улица „Симеон Велики“, поради правата си отсечка, е често обект на превишена скорост, което създава дъпълнително опасност.

Обещание за ремонт от общината

Сигналът, който екипът на приложението Civi изпрати беше входиран официално в общината, като Кметът в рамките на законовия срок отговори на гражданската платформа. Ще бъдат извършени строително-ремонтни дейности по подобряване състоянието на тротоарната настилка на ул. „Симеон Велики“ от МОЛ-Велико Търново до Регионалната народна библиотека „Петко Рачев Славейков“ – филиал „Славейче“.

Официален отговор на община Велико Търново към сигнал на гражданин от приложението Civi

Ако и вие познавате улица, която има плачевна нужда от ремонт, направете като Синан. Пуснете сигнал в приложението Civi и ние ще се погрижим общината да реши проблема в законовите срокове.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

2 коментара

  • Руси П

    В събота цял ден махаха плочките и днес (27 ноември 2017) ремонта продължава усилено. Дано го направят както трябва. Евала – нещата се получават!

  • Марин

    Брей! Можело да се случват нещатата и в България! Поздравления!! 😀