Порой отнесе пътя към 6 населени места, до месец го ремонтират

Подпочвени води отнесоха настилката на основия път към 6 големи населени места във Великотърновско, а от Общината обещаха да го поправят до месец.

„В рамките на един месец ще бъде ремонтиран пропадналият участък от общинския път между Велико Търново и с. Леденик. Щетите върху шосейната инфраструктура са причинени от голямото количество подпочвени води. Възложено е спешно проектиране на необходимите строителни и укрепителни дейности, а средствата ще бъдат осигурени от общинския бюджет.“, се казва в официална позиция на кметството по случая.

В района на пропадането ще бъде изграден нов водосток, ще бъдат оформени и канавки. В най-ниската част водите ще бъдат отведени в естествен водоприемник. В участъка пътната основа ще бъде изградена наново чрез насипване на фракция и валиране, а след оформянето на отводняването ще бъде положена нова асфалтова настилка. Продължава и работата по изграждането на новия мост, част от пътя между Велико Търново и с. Шемшево.

Строителните работи ще приключат през лятото. Финансирането в размер на 1,1 милиона лева бе осигурено от кабинета „Борисов 3“. Новият мост ще позволи възстановяване на най-пряката транспортна връзка на жителите на селата Шемшево, Леденик, Буковец, Керека и Пушево с Велико Търново.

 

Отнесен път Велико Търново

Отсечката в момента изглежда така, а от община В. Търново обещаха до месец да я оправят

Сигнал в Civi за пътя, предизвика реакцията на Общината!

За случващото се с пътя чрез Civi първа предупреди Milica. Участъкът е подкопан непосредствено след Великденските празници, а сигналът до мобилното приложение тутакси е входиран в община Велико Търново, от където последва и реакция. „Пътя за Леденик! Направо потрошен!!!„, е написала като коментар тя, предоставяйки и красноречив снимков материал за пътя.

 

 

1 коментар

  • Тихомир

    „Заглавието порой отнесе пътя“ не отговаря на истината. Повече от две години се изливаха води идващи от складовите бази в близост до компрометирания участък (или отходни или от спукан водопров) и поради липса на канавки и отходни канали, се изливаха директно върху пътното платно и банкета. След започване на строежа в началото на отбивката за Леденик тежките самосвали извозващи земна маса до сметището за строителни отпадъци чиито вход е точно пред компрометирания участък, спирайки преди входа на сметището буквално изораваха пътната настилка подгизнала от течащите ВЪРХУ нея води. Искам да допълня че към този момент и не се вижда да се работи по неговото отстраняване.