Почистват бургаски квартал превърнат в сметище

Бургаският квартал „Банево“ бе частично превърнат в сметище, след като през последните месеци купища боклуци са изхвърляни в дерето на ул. Вая. Граждани сигнализираха за неприятната ситуация, както и за незвозвани от месец контейнери на съседните улици. Освен неприятна гледка, боклуците разнасят и зарази. Животни разпръскват боклуците навсякъде из квартала и го превръщат в подобие на сметище.

сметище квартал банево бургас

Така изглеждат част от зелените площи в квартала

Мерки са взети и боклука е почистен

3 сигнала от бургаски граждани са получени в последния месец в Civi за замърсени площи в квартал „Банево“. Те събраха подкрепата на още общо 50 души, което е сигурен знак, че проблемът дразни целия квартал. В дерето на ул. „Вая“  се изхвърлят всевъзможни битови отпадъци, както е видно на снимките, които са изпратени от Александър, също подал сигнал за проблема. Сигнал бе получен и за неизвозвани от повече от месец контейнери за отпадъци, които преливат и също замърсяват квартала. Проблемът е на улиците „Перущица“, „Копривщица“ и „Батак“. Кучета разнасят преливащите боклуци и така целият квартал се превръща в своеобразно сметище. Сигналите от гражданите са изпратени към община Бургас чрез контактния център на Civi.
Миналата седмица мерки са взети и боклукът е събран и сортиран от отговорната фирма за поддръжка, за да бъде извозен. Контейнерите също и са извозени и площта около тях почистена. Гражданите ще могат да оценят крайния резултат с оценка под подадените сигнали.

При нередности Civi е насреща

При проблеми свързани с градската среда, мобилното приложение Civi  е най-бързият, лесен и сигурен начин да бъдат сигнализирани отговорните институции. След изтегляне на приложението, подаването на сигнал отнема само няколко минути. Ако вече е подаден сигнал за даден проблем, той може да бъде подкрепен, което го прави още по-важен и належащ за отговор и реакция от общината. След като проблемът е решен от отговорната институция, крайният резултат може да бъде оценен от гражданите и общината да получи обратна връзка.

Няма коментари