Пълен абсурд! Бус потъна в центъра на Варна

Търговски бус буквално потъна с едната си гума в центъра на Варна, след като асфалтовата настилка пропадна под него и образува голяма дупка. Благодарим на Христо, който е заснел инцидента и подаде сигнал в безплатното приложение Civi, за да бъдат взети мерки и предодвратени бъдещи инциденти.

150 млн. лв. за ремонти на улици във Варна

Докато завивал по булевард „Съборни“ в центъра на морската столица, товарен бус буквално потънал с едната си гума в пропадащия асфалт. Инцидентът се е случил точно на пешеходна пътека, където пресича голям поток от хора. Чист късмет е, че асфалтът не е пропаднал под краката на някой пешеходец. След проливните дъждове в града „изникнаха“ множество дупки.
През юли миналата година бяха изхарчени 2 млн. лв. за закърпване на близо 30 000 кв. м. дупки в община Варна. В същия период 2 фирми бяха избрани за изпълнението на обществена поръчка на Община Варна за ремонти на улици и булеварди за срок от 4 години. Общата стойност на поръчката е 150 млн. лв. Надяваме се част от тях да отидат именно за новопоявилата се дупка.

Civi ти помага да решиш своя проблем!

Ние, от Civi, обработихме сигнала на Христо и той ще бъде входиран към Община Варна, за да бъдат взети мерки. Законовият срок за отговор от страна на общината е 30 дни. Опитът на Civi показва, че в много случаи общината реагира и в значително по-кратки срокове на сигнали, получени през безплатното приложение. Често действия по разрешаване на проблема се предприемат дори и преди да е получен официален писмен отговор.

Ако и ти искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари